Любопитни факти за Венецуела - част I

Любопитни факти за Венецуела - част I
06.Юни.2018 г.
Венецуела или Венесуела, официално Боливарска република Венесуела е държава в северната част на Южна Америка. Граничи с Колумбия на запад, Бразилия на юг, Гаяна на изток. Площта на страната е 912 050 кв. км., а нейното население почти 29 милиона жители. Най-голям град и столица на Венецуела е град Каракас, който се намира на брега на Карибско море.
 

На вашето внимание представяме няколко любопитни факти за Венецуела:

  • За повечето хора от целия свят Венецуела е страната на президента Уго Чавес, поредица познати и недотам познати герои от редица латиноамерикански сериали и нефтодобивът в околностите на езерото Маракайбо.
  • Това, което наистина си заслужава да знаете за Венецуела е колко интересна и примамлива е тя. Представете си целогодишно лято и най-дългата карибска плажна ивица, китни островчета сред тюркоазени вълни и изключително интересна фауна. Венецуелски е и предпочитания сред хиляди туристи за почивка остров Маргарира. Във Венецуела можете да видите черни каймани, анаконди, капибари, пирани, тапири, мравояди, оцелоти, пуми, броненосци – един истински животински рай сред буйни екваториални гори.
  • В басейна на река Ориноко се вижда едно от най-големите природни чудеса в света - най-високият водопад – Анхел.
  • В южната част на страната се намира Гвианската планинска земя, която е сред най-дивите места на планетата. Тази територия се е запазила хилядолетия наред непокътната, а единствените хора, които живеят там са индианци, чийто бит е досущ като този на предците им от далечното минало. Единствено в Гвианската планинска земя се срещат така наречените тепуи (между Амазонка и Ориноко), върхове, които завършват с плато, доказателство, че са се формирали заедно с най-старите земни плочи на планетата.
  • В тези тепуи съществува уникален растителен и животински свят, а в Ауянтепуи се намира и водопадът Анхел. Във Венецуела растат над 900 вида ендемитни (уникални) орхидеи, това е само малка част от това кипящо от живот кътче.
  • Ако изберете Венецуела за почивка, бъдете сигурни, че истински ще се забавлявате. Страната предлага различни спортове и начини за запълване на свободното време, за усещане вкуса на арденалина или просто за релаксиране. Можете да се гмуркате във водите на Карибско море, да се отдадете на кайтсърфинг, уиндсърфинг, парапланеризъм или пък да се припичате на плажа като събирате горещите слънчеви лъчи.
 
Вижте нашето предложение за екскурзия до Венецуела - ТУК !
всички новини