Любопитни факти за Кения - част II

Любопитни факти за Кения - част II
23.Ноември.2017 г.
Миналата седмица Ви запознахме с някои интересни факти за Кения (можете да ги прочетете тук). Тази седмица продължаваме като на Вашето внимание представяме поредната порция любопитни факти:
  • На 3-ти септември 2008 година в Кения вали сняг. Местното население било много щастливо, тъй като за пръв път виждало сняг.
  • Източноафриканска рифтова долина минава през Кения.
  • Красивите пейзажи на африканската страна вдъхновили Ърнест Хемингуей да създаде произведения като „Зелените хълмове на Африка“ и „Снеговете на Килиманджаро“. Датският писател Карен Бликсен, британката Елспет Хъксли и Джордж Адамс са толкова популярни, именно благодарение на Кения.
  • Всяка година около 250 000 зебри, 500 000 газели и 1,5 милиона антилопи гну мигрират по пътя от Серенгети до Мара. Те изминават разстояние от над 1500 километра! По време на миграцията хищници дебнат за тях – по земята лъвове и хиени, във водата крокодили и от въздуха – лешояди.
  • През 1959 година в Кения е намерен най-високият жираф в света – 6,1 метра. Обикновено нормалният ръст на жирафите е около 5,5 метра.
  • В Кения има хотел, в който може да закусите в компанията на жираф. Хотелът се нарича The Giraffe Manor. Мик Джагър е отсядал там.
  • Кенийската кухня е много разнообразна. Само там можете да опитате месо от крокодил, яхния от слон, филе от антилопа или биволско месо. Гарнитурите варират между царевица, боб или ориз. Предлагат се и доста познати на европейците храни – пържоли, салати, плодове, зеленчуци, супи. По бреговете на Кения може да опитате различни морски дарове.
  • В Кения има много интересна сватбена церемония. Краката и ръцете на булката се боядисват с къна в причудливи форми. С тези форми младоженката живее цялата следваща година, като знак за нейния нов статут. Младоженецът от своя страна трябва да носи женски дрехи един месец след сватбата, за да разбере по-добре своята съпруга.
  • В Кения хората мислят, че хомосексуалността е нещо неморално и публичната проява на тази сексуална ориентация може да бъде наказана със затвор.
  • Кения е една от най-развитите африкански страни, но не е напълно безопасна. Бъдете внимателни, когато я посещавате. Дори в столицата Найроби има много случаи на джебчийство. Не носете големи суми пари със себе си, както и ценни вещи. През нощта е по-добре да останете в хотела. В никакъв случай не се разхождайте сами късно вечер или през нощта – това важи особено за жените.
 
Вижте нашите предложения за екскурзия до Кения - ТУК !
всички новини