Вашата оценка

Любопитни факти за Лас Вегас - част I

Любопитни факти за Лас Вегас - част I
17.Юли.2019 г.
Лас Вегас (в превод от испански "Ливади" или "Плодородни долини") е най-гъсто населеният град в щата Невада, САЩ. Той е международно известен център за почивка, пазаруване, развлечение и хазарт. Основан е през 1905 г. и официално става град през 1911 г. Той е най-големият американски град, основан през 20-ти век. Населението на Лас Вегас е около 650 000 жители, а неговата площ 340 км2.

Център на хазартните забавления в Съединените щати, на големите казина, Лас Вегас е рекламиран като „Развлекателната столица на света“, добре известен като „Град на греха“ благодарение на легализирания хазарт, предлагането на алкохолни напитки по всяко време и различните форми на забавления за възрастни. Бляскавият вид на града го прави привлекателно място за снимане на филми и телевизионни предавания. Снимачните площадки са една от забележителностите на този град.

Хазарт, туризъм и отдих са в основата на икономиката на града. Лас Вегас привлича посетители не само с игралните зали, но и с различни спортни прояви, концерти, театрални представления, състезания за красота. В града се открояват танцуващите фонтани на хотел Беладжио, копието на Айфеловата кула, хотел „Париж“, пресъздадената Венеция с канали, Хеопсовата пирамида със Свинкса, и др. Основните обекти за посещение се намират в близост до източната част на града. Вегас е известен и като градът на Елвис, заради участията на Краля на рока през 60-те години във Вегас. Привлекателни са също възможностите за незабавна сватба, екскурзиите за меден месец.
 
На вашето внимание представяме няколко любопитни факти за Лас Вегас:
  • Жителите на Лас Вегас са наричани ласвегани.
  • Повечето от емблематичните хотели в Лас Вегас технически не се намират в града. Те са регистрирани в неперсонифициран град, наречен Парадайс, Невада.
  • Средностатистическият турист в Лас Вегас залага средно 447 долара.
  • Всеки ден в града сключват брак около 300 двойки.
  • Тестовете на атомна бомба са основна туристическа атракция в Лас Вегас през 1950-те години.
  • На пощенска марка с лика на Статуята на свободата е изобразена не реалната фигура в Ню Йорк, а нейна реплика в Лас Вегас.
  • Лас Вегас е дом на 17 от 20-те най-големите хотели в САЩ.
  • През 1950-те в града е избрана Мис атомна бомба.
  • Табелата „Добре дошли в невероятния Лас Вегас“ е създадена през 1959 г.
  • Франк Синатра и Rat Pack (група актьори и певци от 1950-те и 1960-те години, които се появяват заедно във филми и различни шоу програми) имат голяма заслуга за слагането на край на сегрегацията в Лас Вегас. Те отказват да изнасят представления и концерти пна места, които не разрешават достъп на чернокожи.
  • Част от Берлинската стена се намира в мъжка тоалетна на казино в града.
 
Вижте нашето предложение, с което можете да посетите Лас Вегас - ТУК!
всички новини



Хотели Гърция