Любопитни факти за Тоскана - част II

Любопитни факти за Тоскана - част II
10.Април.2019 г.
Миналата седмица Ви запознахме с някои интересни факти за Тоскана (можете да ги прочетете тук). Тази седмица продължаваме като на Вашето внимание представяме поредната порция любопитни факти:
  • В Тоскана има повече обекти под защитата на ЮНЕСКО, отколкото има в цяла Австралия или Южна Африка. Тоскана всъщност държи световен рекорд: това е районът с най-гъстата концентрация на обекти на ЮНЕСКО в целия свят.
  • Наклонената кула в Пиза не е единствената. Вярвате или не, в Тоскана има и други кули с ясно изразен наклон.
  • Пинокио е от Тоскана. Въпреки, че повечето хора свързват Пинокио с филма на Дисни от 1940 г., а всъщност оригиналната история е написана от Карло Колоди през 1826 г., който е родом от Флоренция.
  • Тоскана е Холивуд на Европа. Красотата и великолепието на региона са били снимачна площадка на редица хитови продукции, включително „Животът е прекрасен“, „Гладиатор“, „Ханибал“, „Казино Роял“, „Здрач“, „Под тосканското слънце“ и наскоро излезлият „Ад“.
  • В Тоскана има и ски курорт. Най-вероятно асоциирате Тоскана с топлото време и буйната растителност, но през зимата склоновете Амиата се превръщат в рай за скиори, сноубордисти и туристи, които обичат да се наслаждават на зимните пейзажи.
  • Мраморната триумфална арка в Лондон е с тоскански произход. Знаете ли, че почти всичкият мрамор, използван за конструирането на мраморната арка на входа на Хайд парк в Лондон, е транспортиран от Тоскана? Същият мрамор е използван и за известния „Давид“ на Микеланджело.
 
Вижте нашите предложения, с които можете да посетите Тоскана - ТУК!
всички новини