Магията на Хургада

Магията на Хургада
26.Февруари.2020 г.
Хургада е курортен град в Египет, административен център на мухафаза Червено море. В миналото курортът е бил малко рибарско селище, но сега със соите чисти брегове и рифове се нарежда сред най-добрите египетски курорти. Населението му е около 200 000 жители. С повече от 20 км плажна ивица, изпъстрена с много хотели, Хургада предлага атракции като гмуркане с акваланг, уиндсърфинг и пустинни сафарита. Хургада е често посещаване дестинация от руснаци, немци и чехи, както и от други европейски туристи. Курортът се обслужва и от летище, което провежда полети до Кайро и някои големи евриопейски градове.

Хургада е основен туристически център на брега на Червено море. Разположен e на 500 км югоизточно от Кайро. Хургада е впечатляващ град, основан в началото на XX век. Днес той е привлекателен курорт за пътешественици от всички краища на света, тъй като предлага прекрасни възможности за сърфинг и подводни спортове, а благоприятните климатични условия там позволяват да планирате своята почивка по всяко време от годината.

В най-студения месец – февруари, температурата на морската вода по крайбрежието на Хургада не слиза под 20-22 градуса, а на въздуха – 23-25 градуса. С повече от 20 км плажна ивица, градът предлага разнообразни атракции за малки и големи, а изборът от приветливи хотели и китни ресторанти е наистина доста голям. В миналото, Хургада е бил малко рибарско селище на брега на Червено море. За разлика от тези отминали времена, днес градът е с вибриращ нощен живот, почти всеки хотел разполага с нощен бар или дискотека и животът там кипи във всеки час на денонощието.

Ако планирате да пътувате до тази прекрасна дестинация, не пропускайте да посетите легендарния дворец „Хиляда и една нощ“, който се намира в южната част на града, построен в стила на „Дисниленд“. Там всяка вечер има представления на тема: „Животът в Египет по времето на фараоните“.

Друго невероятно преживяване в този район е сафари в пустинята. Разходете се из пясъчните дюни с джип или бъги, или се качете на камила и усетете невероятната атмосфера на Египет.

В града има няколко известни забележителности, които можете да видите и това са: централната джамия на Ад-Даххар и Коптската християнска църква, както и автентичния египетски пазар, наречен „сук“, където ще намерите различни продукти от първа ръка.

Ако искате забавления и бурен нощен живот – Хургада е мястото! Ако искате да си почивате на спокойствие – пак Хургада е мястото! Тук има за всекиго по нещо. Изборът как ще почивате е ваш – дали ще се гмуркате, дали ще се излежавате на плажа, дали ще обикаляте магазините или ще опитате от ароматните напитки в някой приятен бар.
 
Вижте нашето предложение, с което можете да посетите Хургада - ТУК!
всички новини