НОВА ГОДИНА 2021Г. ВЪВ ВЪРНЯЧКА БАНЯ, СЪРБИЯ, Х-Л FONTANA 4+*, С АВТОБУС

ВЪРНЯЧКА БАНЯ, Сърбия

АвтобусниАвтобусни
3 нощувки, със закуска и вечеря и спа- зона
Програма
ДЕН І - 30.12.2020г.,  България – Върнячка баня 
Отпътуване в 07.00 ч от София (от храм паметник „Александър Невски”). Пътуване с комфортен автобус по маршрут София-Калотина-Пирот-Ниш-Върнячка баня (280 км) - балнеоложки курорт, известен с лековитата си минерална вода, чиито лечебни свойства се използват още от римско време, а през 19век сръбският княз Милош изгражда тук спа курорт, който съперничи на най-големите спа центрове в Европа. Това, от своя страна, води след себе си аристократичната класа, която изгражда във Върнячка баня впечатляващи ваканционни вили.  
Настаняване в хотел Fontana 4+*.
Свободно време за отдих или Пешеходна разходка из курорта с продължителност около 1 час - променадата и моста на любовта над р. Върнячка, замъка на културата, изграден в края на 19век, и в който днес се помещават етнографския музей и галерията, столетния парк и термалните извори, старите сгради на Чайкиното възвишение, храмът на Рождението на Пресветата Богородица. 
Стандартна вечеря (без включени напитки). Нощувка. 
 
ДЕН ІI - 31.12.2020. СПА ден или екскурзия до манастира Жича и град Кралево 
Закуска на шведска маса. Свободен СПА ден – ще имате възможност да се поглезите в някой от СПА центровете в центъра на града, в близост до хотела (срещу допълнително заплащане) или по желание – срещу допълнително заплащане - екскурзия до Манастира Жича (основан от първия сръбски крал Стефан Първовенчани през 1217г., първо седалище на Сръбската епископия, място на коронясване на сръбските владетели) и гр. Кралево - „градът на кралете“, едно от най-големите селища на централна Сърбия, културен, образователен и икономически център. Свободно време. 
Връщане в хотела. 
 
НОВОГОДИШНА ПРАЗНИЧНА ВЕЧЕРЯ с жива музика, меню (със сервиране) и напитки ALL INCLUSIVE (неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство). 
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА !!! 
Нощувка. 
 
ДЕН ІІІ - 01.01.2021, Свободен ден 
Късна закуска на шведска маса. Свободен ден. 
Вечерта – ВТОРА ПРАЗНИЧНА ВЕЧЕРЯ с жива музика, (меню със сервиране, напитки ALL INCLUSIVE. (неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство). 
Нощувка. 
ДЕН ІV - 02.01.2020, Върнячка баня -  Пирот - България 
Закуска на шведска маса. Отпътуване за България. По пътя – посещение на град Пирот със свободно време. 
Пристигане в София вечерта. 
Край на програмата. 
 
Цени на човек в двойна / тройна стая:
Fontana 4+* Цена
Възрастен в Двойна/ Тройна стая 639 лв.
Дете oт 0 до 6.99 год. с 2 възрастни 256 лв.
Дете (7-11,99 г.) с 2 възрастни в двойна стая 385 лв.
Дете (7-11.99 г.) с 2 възрастни в тройна стая 487 лв.
Единично настаняване  на запитване
Цените са на човек в лева в посочения вид помещение. 
 
Условия за резервации:
 • Депозит: 30% при записване. 
 • Доплащане: 30 дни преди отпътуването
 
Цените по-горе са с отстъпка за ранни записвания и са валидни за резервации до 09.10.2020 г. или до изчерпване на местата по промоцията. 
Пакетните цени включват:
 • транспорт с лицензиран автобус 
 • 3 нощувки 
 • 3 закуски
 • 1 стандартна вечеря на блок маса на 30.12.2020
 • 2 гала вечери с жива музика и All Inclusive напитки (местни)
 • Безлатен WiFi интернет
 • Ползване на SPA и Wellnes зона - (басейн с температура 29С, малък басейн с температура 35С, джакузи 36С, детски басейн 36С, турска баня, студена стая, тропически душ, сауна)
 • леки закуски (маса със сладки) 
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" - покритие до 5000 евро на човек 
 • Местен туристически данък за престоя, в размер на 1,35 евро на турист на вечер 
 • Водач/представител на фирмата по време на пътуването. 
Пакетните цени не включват:
 • разходи от личен характер 
 • хранения извън описаните
 • допълнителни напитки и консумация по време на храненията и невключени в менюто
Необходими документи:
 • лична карта или международен паспорт със срок на валидност 6 месеца от датата на връщането;
 • за деца под 18 г., които не пътуват с двамата родители – нотариално заверена декларация от тях (оригинал и 2 ксеро - копия). 
 
Върнячка баня  или Врънска баня е курортен град и община в Рашки окръг, Централна Сърбия. Равностоен е на българския Велинград и е спа-центърът на Сърбия.
 
Градът е разположен край река Западна Морава, в подножието на планината Гоч, в близост до Западна Морава (Сръбска Морава), на границата между Поморавието и района на Кралево в Рашка, но етнографски и исторически влиза в границите на Расинско, т.е. Крушевско. Пътят до там е почти само магистрала, Тръстеник отстои на 7 km, Кралево - на 27 km, Крушевац - на 34 km, Ниш - на 125 km, Белград - на 200 km. Надморската височина на баните варира от 220 до 300 м. От север Врънска баня е защитена от ветровете посредством масива на Гледачките планини. Климатът във Върнячка баня е умереноконтинентален, като зимата е мека и снежна, а лятото - хладно със свежи утрини и лек ветрец от планината, което създава идеални условия за развитие на курортна дейност.
Разбира се, Върнячка баня има 7 минерални извора. Това са: Топла вода, Слатина, Снежник, Езеро, Боряк, Бели извор, Врънячко врело или Врънско врело. Минералната вода от отделните извори се предписва за лечение на различни заболявания. Нейните лечебни свойства са били известни още на римляните - известен е тукашният извор (лат.) Fons Romanus. Римското име на селището не е известно, но се знае, че тукашните извори се ползват интензивно за бани, възстановяване и лечение през 2-4 век (съдейки по намерените около 500 римски монети в района, които са основно от този период) от легионерите по дунавската граница на Горна Мизия.
 
Хотел Fontana 4+* се намира в сърцето на Върнячка Баня, само на няколко крачки от пешеходната зона и парка. Традиционното, модерното и луксозното се преплитат и хотелът е идеално място за семейна почивка, делови срещи или конгресен туризъм. Реновиран през 2018 год., хотелът се очертава като един от доайените на района с богата спа- зона и високо - качествено обслужване. 
 
Вид използвани транспорти: автобус
 
Срокове за анулации и неустойки: 
 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 
 • 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка
 • 59 дни до 30 дни - депозита
 • 29 до 0 дни: 100 % от целия договор
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
 
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 10.12.2018г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Сърбия.
 
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.
 
Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,96 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.   

Разпечатай

Оферта № П1623