ПОЧИВКА В АЛБАНИЯ - ВЛЬОРА

Вльора, Албания

ЛЯТО 2018 - ПОЧИВКИ АЛБАНСКА РИВИЕРА, ВЛЬОРА - ДРУГОТО ЛИЦЕ НА АЛБАНИЯ

АвтобусниАвтобусни
Програма
1-ви ден /петък/
София-Охрид-Вльора
Отпътуване в 21.00 ч. от паркинга пред стадион "Васил Левски", София за Албания по маршрут София–Кюстендил–Гюешево–Скопие-Охрид-Вльора (630 км). Пътуване с лицензиран, комфортен туристически автобус. Нощен преход.

2-ри ден /събота/ 
Радиме област Вльора
Пристигане в района на Вльора на Албанската ривиера на сутринта. Настаняване в избрания от Вас хотел. Ако няма свободни стаи, настаняването ще бъде в 14:00 часа. За гостите на пълен пансион се започва с обяд.  Свободно време за почивка и плаж. Района на Радиме се намира на 13 км южно от град Вльора, разположен по красивото йонийско крайбрежие на Албания. В близост се намира Национален парк Карабурун и остров Сазан. Мястото е отлична изходна точка за множество екскурзии в красивите околности, както и за морски приключения. Хотел Регина разполага със собствено корабче, „Регина Блу“, което предлага круизни пътувания до известни плажове на ривиерата и до полуостров Карабурун. Плажа и местността носят името на малкото селце, което се намира на 2 км във вътрешността в полите на планината. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден /неделя/ 
Вльора - Звернец - Канина
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по желание полудневна екскурзия до Звернец, Канина и Вльора. Отпътуване в 15:00 часа за Звернец остров в лагуната Нарта, втората по големина лагуна в Албания. Островът е почти изцяло покрит с високи борови дървета. Дълъг е 430 метра и широк 300 метра. Звернец е свързан с брега чрез 270 метров дървен мост. На острова се намира добре запазен византийски манастир, построен през 14 век.Основната сграда на манастира е църквата, посветена на Девата, построена във византийски стил. След свободно време за снимки потегляме към крепостта Канина - средновековна крепост,  разположена в близост до град Вльора на адриатическото крайбрежие  на Албания. Намира се до едноименното село, на 6 км. от града, на 380 м надморска височина в планината Сушица. Крепостта е построена на мястото на древно селище, едно от най-старите в района на Вльора. Смята се, че е издигната през 3-ти век. През 4-ти век се превръща в крепостен град, а през  6-ти век  е реконструирана  от Юстиниан І. Крепостният град е бил център на Княжество Валона през 14 век, по времето на принц Герги от рода Арианити, благороднически род с голямо влияние в средновековна Aлбания.   Екскурзията ни ще завърши при град Вльора, наречена с право перлата на албанските курорти. Модерният и гостоприемен курорт е популярна туристическа дестинация, тъй като предлага прекрасни условия за морски отдих и пълноценна почивка. Вльора е второто по големина пристанище и третият по големина град в Албания. Градът е разположен на брега на Адриатическо море, живописно кацнал на залив със същото име. Силните позиции на Вльора като курорт се допълват и от факта, че съществува фериботен маршрут между нея и италианските морски и пристанищни градове Бриндизи и Отранто в Апулия. Вльора е основан като древногръцка колония през VI век пр. Хр. под името Аулон. Името на града на български и италиански е Валона. Валона се е наричал града и през средновековието. Посещение на центъра на града, с площада на Независимостта, свободно време за разходка. Престоя е около час и половина. Връщане в хотела за вечеря около 20:00 часа. Нощувка.

4-ти ден /понеделник/
Берат и Аполония
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по желание екскурзия до Берат и древна Аполония. Отпътуване за Аполония Илирийска – останки от античен древногръцки град. Градът е основан през 588 г. пр.н.е. на десния бряг на река Вьоса на 10 km от устието й в Адриатическо море. Аполония е крепост и търговски център, от който тръгва в североизточна посока южния ръкав на римския търговски път Виа Егнация. По време на Първата световна война австро-унгарците започват археологически разкопки в района, продължени от френски археолози след създаването на Албания. Разкопките разкриват храм и театър от 6 век пр.н.е., както и антични улици, мозайки и други. Действащият музей в Аполония е отворен с помощта на Съвместна програма на ЮНЕСКО - "Култура и наследство за социално и икономическо развитие". Следващата ни спирка е Берат, един от най-впечатляващите градове в Албания. Берат/Белиград/ е наричан „градът на хилядите прозорци” или „културно-историческото сърце на Албания”, град-музей с древна история, включен в списъка за световнотокултурно и природно наследство на ЮНЕСКО, тясно свързан с българската история. Берат е разположен на десния бряг на албанската река Осум в близост до планината Томор. Датира от IV век пр.н.е. и няколко века по-късно е бил част от Първото и Второто българско царство. Запазени са много православни църкви, както и гроба на паметни за българската история имена – Свети Йоан Владимир, Свети Горазд и Свети Ангеларий – ученици на Кирил и Методи. Градът запазва славянското си име Белиград до XVII век. Днес на най-високата точка са запазени останки на средновековна българска крепост. Туристическа обиколка в Стария град: Крепостта, Музея на Онуфри, Етнографския музей и други (входните такси се заплащат отделно). Свободно време. Връщане в хотела за вечеря около 18:00 часа.Нощувка.

5-ти ден /вторник/
Свободен ден в Радиме
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Като опция за най-активните се предлага – екскурзия до Орикум и национален парк Логара с опция за изкачване на планината. Информация за обектите: Орикум е малък крайбрежен град, разположен в южния край на залива Вльора, има дълъг плаж с много фини камъчета. Намира се по главния път, свързващ двата  големи града в албанската Ривиера-Вльора и Саранда. 7 км след Орикум в посока Саранда, главният път минава през прохода Логара (на 1027 метра надморска височина), който е част от района, определен като Национален парк Логара. Най-високият връх в района е връх Атанасий (около 2050 м над морското равнище). Древният град Орикум е основан през 7-ти или 6-ми век пр.н.е. от гръцки колонисти. Географското му положение е позволявало лесно да се блокират планинските проходи на север и на юг, както и да се открие всеки, който се приближава по море, което го прави особено подходящ за военни операции.Национален парк Логарае защитена територия,  намираща се в югозападната част на Албания. Той е един от първите четири национални парка на Албания, създадени на 21 ноември 1966 г. Паркът има площ от 10,1 кв.км. Територията му обхваща гората северно от едноименния проход Логара на височина от 470 до 2018 m над морското равнище в района Канали. Вечеря в хотела. Нощувка.

6-ти ден /сряда/ 
Карабурун и Сазан
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по желание – круиз с корабче до полуостров Карабурун и остров Сазан. В 08:30 часа отплаване с корабче пред хотела за полуостров Карабурун. Тайнствения полуостров се намира недалеч от плажа Радиме.  Карабурун е  най-големият полуостров в Албания. Обявен е за  Националния парк и е бивша  военна зона на страната.  Най-високата точка на полуострова е връх Корет (826 м). Известно е, че той е посещаван от видни  исторически личности, като Марк Антоний и Мануел II Палеолог по пътя им към  Венеция. При ясно време от върха на Карабурун с невъоръжено око може да види италианския полуостров Салентина и град Отранто. Този регион е богат на разнообразие от подводни пейзажи, местообитания на различни животински  видове.  Карабурун има и друго очарование – уединени плажове; сините води на Йонийско и Адриатическо морета; мек средиземноморски климат и красиви места за гмуркане.  Следва обиколка на красивия залив на Вльора и остров Сазан - най-големият албански остров с площ 5 км². По принцип е необитаем, но е и бивша военна база, която все още разполага с бункери и тунели, предназначени да издържат на ядрена атака. Той остава забулен в мистерия за повечето албанци, въпреки че някога там са живеели над 3000 военнослужещи, от които са останали едва няколко. В края на Втората световна война той попада под властта на бившия албански комунистически лидер Енвер Ходжа. Албанският комунистически режим по-късно изгражда там ровове и тунели, за да отблъсне евентуална западна инвазия. През 2015 год. най-секретната военна база на бившата комунистическа страна Албания отвори своите бункери и тунели в опит да привлече потоци туристи. По време на круиза  е предвидено акостиране на плаж на полуостров Карабурун. Прибиране в хотела  около 16:00 часа. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден /четвъртък/ 
Красиви плажове по Ривиерата със Саранда и Бутринт
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по-желание целодневна екскурзия по плажовете на албанската Ривиера с посещение на Саранда и обекта на ЮНЕСКО Бутринт. Отпътуване рано сутринта от хотела към едни от хубавите плажове по посока към Саранда. Ще посетим известните плажове в района на Химара. Това е двуезичен  регион и община в южна Албания, част от окръг Вльора. Разположена е между планините Каналия и Йонийско море. Районът се състои от град Химара и няколко села. Има дълги бели пясъчни плажове, а няколкото хълмове край морето са терасовидни и засадени с маслини и цитрусови дървета. Районът разполага с няколко православни църкви и манастири, построени в традиционната византийска архитектура. Плажът в Дерми е един от най-известните в Албания. Ослепителна плажна ивица покрита с бели камъчета дълга няколко километра, която се облива от дълбока синя морска вода. За любителите на приключения има много малки заливи по брега на морето. Една от най-дългите непрекъснати плажни ивици в Албания е 7 км дългият плаж Борш. Подходът до него е по красив крайбрежен път, водещ към широка равнина, в която е едноименния град. Още по-забележително е, че туризмът едва е докоснал Борш, въпреки местната общност и мащабното производството на зехтин. Плажът е приютил нищо повече от няколко импровизирани ресторанти и барове и няколко места за настаняване. Едно от вълшебните места за почивка в Албания  е Саранда – курорт с 300 слънчеви дни в годината и с недокосната екзотика, показващ другото лице на Албания. Съвместяващо културата на няколко епохи, куротното градче  се счита за вратата към южна Албания и е една от най-важните туристически атракции на Албанската ривиера. То е разположено в открит залив между високи планини и водите на Йонийско море, на около 10 км от великолепния гръцки остров Корфу. Античното и средновековно селище Бутринт е разположено в Южна Албания, в близост до град Саранда. Мястото е сравнително недостъпно, от едната страна е Йонийско море, а от другата - езерото Бутринт и река Павла. Самото антично селище е включено и в територията на национален парк „Бутринт“. Градът е част от списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство от 1992 год. Връщане в хотела около 20:00 часа за вечеря. Нощувка.

8-ми ден /петък/ 
Гирокастро – Сребърната крепост
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по-желание целодневна екскурзия до Гирокастро. Отпътуване от хотела в 07:30 часа. Пристигане в Гирокастро около 10:00 часа. Гирокастро е град южните части на Албания, център на едноименната административна област. Името на града на гръцки е Аргирокастро и  означава Сребърна крепост. Той е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Историческият град Гирокастро е разположен в долината на река Дринос. Основан от заможни земевладелци с големи имения, днес той е рядък пример за добре запазен, характерен за региона на Югоизточна Европа град от епохата на Късното Средновековие. В центъра му се издигат множество къщи-кули („куле”- на турски кула). Крепостта на града, изградена през 13 век,  се намира на височина 336 метра на хълм. Тя съдържа военен музей, включващ заловена артилерия и спомени за комунистическата съпротива срещу германската окупация, както и заловен самолет на американските военновъздушни сили за отбелязване на борбата на комунистическия режим срещу "империалистическите" западни сили. Обиколка по забележителностите на града – крепостта, музейте, родната къща на Енвер Ходжа и други. Свободно време за обяд и самостоятелно разглеждане на града. Връщане в хотела около 19:00 часа. Вечеря. Нощувка.

9-ти ден /събота/
Радиме – София
Закуска. Отпътуване за България около обяд. По пътя посещение на Елбасан – древната Скампа, възникнала през I-ви век. Според археолозите началото на днешния град и крепостта е поставено през първата половина на 4-ти век. През 1466 година от османския султан Мехмед II възстановява стените и преименува града на Ел Басан /на турски –Крепостта/. По-голямата част от тях са добре запазени и до наши дни. Днес Елбасан е четвъртият по големина град в Албания и е индустриалното сърце на страната с много добре развита черна металургия и дървообработване. Фото-пауза в центъра на града при крепостта. Отпътуване за Македония. Пристигане в България рано сутринта.
 
 
Цени на човек за пакет НВ
закуска и вечеря с напитки
01.09 - 08.09.18 18.08 - 25.08.18
25.08 - 01.09.18
Цени Цени
 На човек в двойна стая 649,00 лв. 669,00 лв.
 3-ти въз. в двойна стая 509,00 лв. 529,00 лв.
 Дете до 4 год. с 2-ма възр. 149,00 лв. 149,00 лв.
 Дете от 4 до 14 г. с 2-ма възр. 399,00 лв. 409,00 лв.
 Единично настаняване 829,00 лв. 849,00 лв.
 
 
За пътуване със собствен транспорт:
от пакетните цени се приспадат 60 лв на човек и не се включва медицинска застраховка.
Пакетните цени включват:
 • Транспорт с лицензиран туристически автобус;
 • Всички пътни и магистрални такси;
 • 7 нощувки на НВ+ или FB+ /закуска и вечеря или закуска, обяд и вечеря с 1 напитка – бира или вино/ в хотел “Regina” 3*;
 • Медицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс и покритие 5 000 евро;
 • Бонус – посещение на Елбасан на връщане;
 • Курортна такса по време на престоя;
 • Водач от фирмата по време на цялото пътуване и престой в Албания;
 • Екскурзоводско обслужване.
Пакетните цени не включват:
 • Допълнителни услуги;
 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси.
Допълнителни услуги:
 • Екскурзии:
- Вльора, Звернец, Канина: цена на екскурзията: 15 евро при минимум 25 участници
- Круиз Карабурун и Сазан: цена на екскурзията: 30 евро при минимум 30 участници
- Саранда и Бутринт с плажове: цена на екскурзията: 30 евро при минимум 25 участници
- Гирокастро: цена на екскурзията: 30 евро при минимум 25 участници
- Берат и Аполония: цена на екскурзията: 30 евро при минимум 25 участници
- Орикум и Парк Логара: цена на екскурзията: 15 евро при минимум 25 участници, като изкачването до планината се предлага като отделна опция
 • Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 40 лева на човек;
 • Доплащане за мед.застраховка зa лица от 2 до 5 год. и от 64 до 75 год. години - доплащане на застрахователна премия – 8.00 лева за целия престой. Лица до 2 год. и над 75 год. се застраховат по индивидуално изчислена застрахователна премия

Входни такси за посещаваните музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.
Входните таски на посещаваните обекти са ориентировъчни. Туроператора не носи отговорност за евентуалната им промяна от местните власти.
- Крепостта в Берат - 100 албански леки /≈ 1,5 лв./
- Музей на Онуфри в Берат - 200 албански леки /≈ 3 лв./
- Етнографкият музей в Берат - 200 албански леки /≈ 3 лв./
- Входна такса в Бутринт – 700 албански леки /≈ 7,50 лв./
- Музея в Гирокастро – 200 албански леки /≈ 3 лв./

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзиите – 25 човека, за круиза минимален брой – 30 човека.
При по-малка бройка екскурзията може да се проведе, но цената се преизчислява.

Трансфери по програмата: 
- ДОПЛАЩАНЕ ЗА ОТПЪТУВАНЕ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО – 40 лв / при мин 8 туристи
- ДОПЛАЩАНЕ ЗА ОТПЪТУВАНЕ ОТ ПЛЕВЕН/ ЛОВЕЧ – 30 лв / при мин 8 туристи
- ДОПЛАЩАНЕ ЗА ОТПЪТУВАНЕ ОТ ПЛОВДИВ/ ПАЗАРДЖИК – 50 лв/ при мин 8 туристи

Туристи от градовете Перник, Дупница, Кюстендил могат да се качат по пътя на автобуса, на удобни места, без да се налага придвижване до София.

Необходими документи: 
Лична карта или международен паспорт; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата родители–нотариално заверена декларация от тях (оригинал и ксеро копие). Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Пакетните цени са окончателни и не се предвиждат промени на цените по тази програма.
 

Описание на хотела:

Хотел “Regina” 3* в Радиме е 4-етажен хотел, разположен на морския бряг в залива на Вльора. Изключително красива гледка към море и планина. Разполага с добре подържана градина, паркинг, рум-сервис, услуги в хотела, усмихнат и приветлив персонал. На разстояние 13 км от Вльора. 54-те стаи разполагат с климатик, хладилник, телевизор. Двойните стаи са спални, като само  на 1-ви етаж стаите са изцяло с разделени легла. Хотела разполага с  бар и ресторант с много добра кухня. Оформена е слънчева тераса. Частен плаж пред хотела  с безплатни  шезлонги и чадъри от бамбук, бар на кей, който е вдаден в морето. На около 20 км от се намира Орикум - пристанище от 3. век пр. Хр. със запазени останки от Античен театър и крепостни стени от римски бастион. Мястото е комуникативно, с много възможности за пътешествия по красивата Албанска ривиера. Работи на полупансион или пълен пансион с напитка по време на обяда и вечерята.

Разпечатай

Оферта № П1231


Етикети
почивка в албания - вльора , почивка в албания , почивки в албания , почивка във вльора , почивки във вльора , на море в албания , албания море , албания почивки , албания почивка , вльора море , на море във вльора , вльора почивка , вльора почивки , изгодна почивка , изгодни почивки , евтина почивка , евтини почивки , почивка на ниска цена , почивки на ниски цени , почивка с автобус , почивки с автобус , автобусна почивка , автобусни почивки , почивки 2018 , автобусно пътуване , автобусни пътувания , пътуване с автобус , пътувания с автобус , изгодно пътуване , изгодни пътувания , евтино пътуване , евтини пътувания , пътуване на ниска цена , пътувания на ниски цени , почивка в албания на ниска цена , почивки в албания на ниски цени , почивка във вльора на ниска цена , почивки във вльора на ниски цени , посещение на албания , посещение на вльора , оферта за албания , оферта за вльора , оферти за албания , оферти за вльора , изгодна оферта за албания , изгодни оферти за албания , изгодна оферта за вльора , изгодни оферти за вльора , оферта за албания на ниска цена , оферта за вльора на ниска цена , оферти за албания на ниски цени , оферти за вльора на ниски цени , оферта за лятото , оферти за лятото , изгодна оферта за лятото , изгодни оферти за лятото , оферта за лятото на ниска цена , оферти за лятото на ниски цени , лятна оферта , изгодна лятна оферта , лятна оферта на ниска цена , хотел в албания , хотели в албания , хотел в вльора , хотели в вльора , разглеждане на забележителности , забележителности в албания , албания автобус , вльора автобус , pochivka v albaniq , pochivki v albaniq , pochivka vuv vlora , pochivki vuv vlora , albaniq more , vlora more , evtina pochivka , evtini pochivki , izgodna pochivka , izgodni pochivki , pochivka na niska cena , pochivki na niski ceni , avtobusna pochivka , pochivka s avtobus , avtobusni pochivki , pochivki s avtobus , pochivki 2018 , avtobusno patuvane , patuvane s avtobus , avtobusni patuvaniq , patuvaniq s avtobus , izgodno patuvane , izgodni patuvaniq , evtino patuvane , evtini patuvaniq , patuvane na niska cena , patuvaniq na niski ceni , poseshtenie na albaniq , poseshtenie na vlora , oferta za albaniq , oferti za albaniq , oferta za vlora , oferti za vlora , izgodna oferta za albaniq , izgodni oferti za albaniq , izgodna oferta za vlora , izgodni oferti za vlora , oferta za albaniq na niska cena , oferti za albaniq na niski ceni , oferta za vlora na niska cena , oferti za vlora na niski ceni , oferta za lqototo , oferti za lqtoto , lqtna oferta , letni oferti , izgodna oferta za lqtoto , izgodni oferti za lqtoto , oferta za lqtoto na niska cena , oferti za lqtoto na niski ceni , hotel v albaniq , hoteli v albaniq , hotel vuv vlora , hoteli vuv vlora , razglejdane na zabelejitelnosti , zabelejitelnosti v albaniq