ПОЧИВКА В АЛБАНИЯ - САРАНДА

САРАНДА, Албания

Почивка в Саранда, Южна Албания, 7 нощувки - автобусна програма

АвтобусниАвтобусни
Програма
1 ден:
София – Кулата – Игуменица – Саранда
Сбор на групата и отпътуване с автобус в 07:00 ч. Пътуването е през територията на Гърция, по магистрала „Виа Егнатия”. Привечер пристигане в курорта и настаняване в избрания хотел в Саранда. Вечеря. Нощувка.
Забележка:
За дата 08.09: Потвърден тръгване от Варна, Шумен, В. Търново, срещу доплащане!

2 ден:
Саранда
Закуска. Свободно време за плаж и разглеждане на Саранда: етнографският музей, крайбрежната улица, градската порта, руините на античната синагога. Вечеря. Нощувка

3 ден:
Саранда – Гирокастро и Синьото око
Закуска. Свободно време.
По желание и срещу допълнително заплащане: Целодневна екскурзия до Гирокастро и природния феномен Синьото око.
Гирокастро е град-музей под закрилата на Юнеско, разположен в живописната долина на река Дрин.
Пешеходна обиколка с местен екскурзовод: уникалните къщи-кули от 17 ти век, къщата–музей Zekate, Сребърната крепост, Аргирокастра, построена от илирийското племе арги, съвременници на траките и допълнително укрепена от Али паша Янински. Следва старият базар, откъдето никой не си тръгва с празни ръце и без покупка, Етнографския музей, помещаващ се в родната къща на комунистическия водач Енвер Ходжа, църквата „Свети Сотир”, наричана още старата Метрополия, старата джамия и др.
Свободно време за самостоятелна разходка, шопинг и възможности за обяд или освежителна напитка в някое от местните заведения.
На връщане за Саранда посещаваме редкия природен феномен Синьото око /при подходящи метеорологични условия/. Връщане в Саранда. Вечеря. Нощувка.

4 ден:
Бутринт и Ксамил
Закуска. Свободно време.
По желание и срещу допълнително заплащане: Полудневна екскурзия до античния и средновековен град Бутринт и курорта Ксамил, които се намират на 20 км от Саранда.
Бутринт е древен град, дело на 4 цивилизации. Разглеждайки града, разположен в естествен парк от 20 кв.км., с грандиозните му някога постройки, обществени и административни сгради, площад, обществена баня, светилището на Асклепий и прилежащият амфитеатър, Портата кула и Лъвската порта, си даваме сметка за уникалната хармония в строителството на този древен град.
Разглеждането на Бутринт е с лицензиран екскурзовод на руски език и отнема около 2 часа. Свободно време за покупка на сувенири и се отправяме към следващата цел: курорта Ксамил
Ако наричат Саранда градът на слънцето, то Ксамил е определян като тропическия рай на Европа. Силно нарязаната крайбрежна ивица на Ксамил е оформила дълга поредица от малки заливчета със смарагдов цвят на морето, контрастиращ с ослепително бял и ситен пясък. Общо на брой плажовете са 12 и са разположени по протежение на около 3 км. дълга брегова ивица. Свободно време за разходка и шопинг в Ксамил. Връщане в Саранда следобяд /около 15.00 ч./
Вечеря. Нощувка.

5 ден:
о-в Корфу
Закуска. Свободно време за плаж или:
По желание и срещу допълнително заплащане: остров Корфу
Целодневна екскурзия до остров Корфу, с разглеждане на града и посещение на двореца Ахилион с местен екскурзовод. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден:
Саранда – Химара – плажа Яле – Саранда /150 км/
Закуска. Свободно време за плаж или:
По желание и срещу допълнително заплащане: Целодневна екскурзия по Албанската Ривиера – Брегу.
Пътува се по живописен панорамен път все по протежение на Йонийско море. Фотопауза на венецианската крепост Porto Palermo от началото на 17-ти век, кратък престой на плажа до градчето Борш, дълъг 7 км. Нашата основна цел е удивителният плаж Яле в района на Химара, покрит с фин пясък, гален от изумрудено сини води. Плажът принадлежи на Химара – древно селище с история от 3500 год. Свободно време за плаж, възможност за обяд. В 16:00 часа отпътуваме обратно за Саранда, с попътна кратка почивка, а при желание и къпане на плажа Ламан. Връщаме в Саранда. Вечеря. Нощувка

7 ден:
свободен ден, албанска фолклорна вечер
Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.
Вечерта, по желание и срещу допълнително заплащане: Aлбанска фолклорна вечер в замъка Лекуръси в Саранда.
Интересна програма с полифонично пеене, национални носии, национални танци.
Замъкът Лекуръси от 17-ти век, понастоящем напълно реновиран, разполага с прекрасен ресторант, а интериорът му наподобява същински старинен замък.
Намира се на хълм с височина 600 м.над град Саранда, откъдето се откриват незабравими гледки на всички посоки към езерото Бутринт и Ксамил на полуострова, а обърнете ли се настрани, ще видите красивия залив на самата Саранда, както и отсрещния остров Корфу. Предлагат се плодове, вино, бира, безалкохолни напитки.

8 ден:
Саранда – Янина – Кулата – София
Закуска. Отпътуване за България. Кратък престой в Янина, столицата на Епир и свободно време за кафе пауза или обяд в някоя от многобройните таверни. Разходка в централната част, живописно разположена на езерото Памвотис. Пристигане в София вечерта.
 
Пакетните цени включват:
 • Транспорт с автобус, лицензиран за пътуване в чужбина;
 • 7 нощувки със закуски /блок маса/ и вечери /сет меню/ в избрания хотел;
 • Застраховка Помощ при пътуване в чужбина, на база 4000 евро.;
 • Чадъри и шезлонги край басейна и на плажа – безплатно за хотел Андон Лапа;
 • Водач на групата.
Пакетните цени не включват:
 • Входни такси за музеи и туристически обекти;
 • Доплащане за единична стая;
 • Предлаганите по време на почивката допълнителни услуги и екскурзии са по желание, не са включени в пакетната цена и се осъществяват при мин. 20 или 30 души желаещи.
Забележка:
Горепосочените цени са валидни за отпътуване и връщане в София

Доплащане за транспорт от и до следните градове /при събран минимум/:
За дата 08.09: Потвърден тръгване от Варна, Шумен, В. Търново!
Варна: 60 лв
Шумен: 50 лв
Велико Търново: 40 лв

Собствен транспорт:
Отстъпка за туристи, пътуващи със собствен транспорт – 70 лв от пакетната цена.
Пътуващите със собствен транспорт се възползват от допълнителните екскурзии, само ако има свободни места в автобуса.

Цени на допълнителните екскурзии:
 • Екскурзия до Гирокастро и природния феномен Синьото око, с включени входни такси за Крепостта и Етнографския музей, с екскурзовод на руски език: 25 евро/49 лв за възрастен, 15 евро/29 лв за дете до 14 г., при мин. 20 души
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация/
 • Античния и средновековен град Бутринт и курорта Ксамил: 15 евро/29 лв за възрастен, 10 евро/20 лв за дете до 14 г. с включен входен билет за археологическия парк и екскурзовод на руски език, при мин. 20 души
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация/
 • Екскурзия и плаж на Албанската Ривиера Брегу, с включен вход в крепостта Порто Палермо: 25 евро/49 лв за възрастен, 10 евро / 20 лв за дете до 18 г., при мин. 20 души
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация/
 • Остров Корфу – 70 евро / 137 лв, включва ферибот Саранда-Корфу-Саранда, включен вход в двореца Ахилион, екскурзовод на руски език и водач, при мин. 30 души. При по-малък брой желаещи цената до о-в Корфу е на запитване.
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация/
 • Албанска фолклорна вечер: 17 евро/33 лв за възрастен, 10 евро / 20 лв за дете до 12 г.
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация/

Забележка:
Всички допълнителни екскурзии и услуги се заявяват предварително от България и заплащат при окончателното доплащане на екскурзията!

Необходими документи:
лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания.
Пътуващите на възраст до 18 години трябва да носят със себе си писмено родителско съгласие от двамата родители, респ. от непътуващия родител, заверено нотариално (оригинал и 1 копие), че родителите им са съгласни те да пътуват в чужбина сами, като се посочи, кой ще отговаря за тях.
За децата, непритежаващи лична карта, е необходим задграничен паспорт.

Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 
Информация за хотелите:

Информация за хотел Андон Лапа 4****:
Намира се на първа линия, на чудесен, отлично поддържан собствен плаж, който е на разположение само за гостите на хотела. Стаите са с минибар, климатик, телевизор, балкон, сешоар, баня и WC.
Повечето от помещенията са с пълен или частичен изглед море.Пред сградата на хотела има голям басейн. Отлична оценка от вече почивали туристи в хотела!

Информация за хотел Саранда 3***:
Хотел Саранда 3*** е разположен на 200 м от плажа и на 3 км от центъра на Саранда, с прекрасна панорама към залива. Разполага с добре обзаведени просторни стаи, всички с пълен или частичен изглед море. Всяка стая има балкон. Хотелът има бар и реторант, безплатен Wi-Fi.
Шезлонгите на плажа се обслужват от няколкото бара в близост и се ползват срещу консумация или заплащане в порядъка на 3-5 Е според сезона.

 

Разпечатай

Оферта № П1262


Етикети
почивка в албания - саранда , почивка в албания , почивки в албания , почивка в саранда , почивки в саранда , на море в албания , албания море , албания почивки , албания почивка , саранда море , на море в саранда , саранда почивка , саранда почивки , изгодна почивка , изгодни почивки , евтина почивка , евтини почивки , почивка на ниска цена , почивки на ниски цени , почивка с автобус , почивки с автобус , автобусна почивка , автобусни почивки , почивки 2018 , автобусно пътуване , автобусни пътувания , пътуване с автобус , пътувания с автобус , изгодно пътуване , изгодни пътувания , евтино пътуване , евтини пътувания , пътуване на ниска цена , пътувания на ниски цени , почивка в албания на ниска цена , почивки в албания на ниски цени , почивка в саранда на ниска цена , почивки в саранда на ниски цени , посещение на албания , посещение на саранда , оферта за албания , оферта за саранда , оферти за албания , оферти за саранда , изгодна оферта за албания , изгодни оферти за албания , изгодна оферта за саранда , изгодни оферти за саранда , оферта за албания на ниска цена , оферта за саранда на ниска цена , оферти за албания на ниски цени , оферти за саранда на ниски цени , оферта за лятото , оферти за лятото , изгодна оферта за лятото , изгодни оферти за лятото , оферта за лятото на ниска цена , оферти за лятото на ниски цени , лятна оферта , изгодна лятна оферта , лятна оферта на ниска цена , хотел в албания , хотели в албания , хотел в саранда , хотели в саранда , разглеждане на забележителности , забележителности в албания , албания автобус , саранда автобус , pochivka v albaniq , pochivki v albaniq , pochivka v saranda , pochivki v saranda , albaniq more , saranda more , evtina pochivka , evtini pochivki , izgodna pochivka , izgodni pochivki , pochivka na niska cena , pochivki na niski ceni , avtobusna pochivka , pochivka s avtobus , avtobusni pochivki , pochivki s avtobus , pochivki 2018 , avtobusno patuvane , patuvane s avtobus , avtobusni patuvaniq , patuvaniq s avtobus , izgodno patuvane , izgodni patuvaniq , evtino patuvane , evtini patuvaniq , patuvane na niska cena , patuvaniq na niski ceni , poseshtenie na albaniq , poseshtenie na saranda , oferta za albaniq , oferti za albaniq , oferta za saranda , oferti za saranda , izgodna oferta za albaniq , izgodni oferti za albaniq , izgodna oferta za saranda , izgodni oferti za saranda , oferta za albaniq na niska cena , oferti za albaniq na niski ceni , oferta za saranda na niska cena , oferti za saranda na niski ceni , oferta za lqtoto , oferti za lqtoto , lqtna oferta , letni oferti , izgodna oferta za lqtoto , izgodni oferti za lqtoto , oferta za lqtoto na niska cena , oferti za lqtoto na niski ceni , hotel v albaniq , hoteli v albaniq , hotel v saranda , hoteli v saranda , razglejdane na zabelejitelnosti , zabelejitelnosti v albaniq