ПОЧИВКА НА ОСТРОВ БАЛИ

Бали, Индонезия

Изкушението Бали - малък остров с голямо сърце!

СамолетниСамолетни
Програма
Ден 1:
Заминаване от летище София в 21:40 ч. за Истанбул. Пристигане на летището в Истанбул в 23:05 ч. Кратък престой на летището, след което полет за Денпасар в 01:20 (след полунощ).
 
Ден 2:
Пристигане в Денпасар в 19:30 ч. Посрещане и трансфер от летището до избрания от Вас хотел. Настаняване и нощувка /1/.
 
Ден 3:
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка или възможност за полудневна екскурзия до храма Улувату и посещение на традиционния танцов спектакъл „Kecak Dance“ (срещу допълнително заплащане от 60 евро на човек).
По време на тази полудневна обиколка ще разгледате невероятния храм Улувату намиращ се на скала извисяваща се на 100 метра навътре в океана. Името Улувату е съчетание от две думи – „улу“ – край и „вату“ – камък, тоест - храм, стоящ на края на камъка. Храмът и околността са дом на стотици маймуни, които се считат за пазители на местните жители. Именно на това внушително място залезът е едно от най-вълнуващите преживявания. След залез слънце ще се насладим на най-популярния и мистичен балинезийски танц, Kecak, който е основан на сюжет от известния индийски епос „Рамаяна“. Ще завършим вечерта с вкусна вечеря от морски дарове в залива „ Jimbaran Bay”.
Нощувка.
 
Ден 4:
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка; възможност за допълнителна екскурзия до Убуд (срещу допълнително заплащане от 40 евро).
 
Сутринта отпътуване до „културното сърце“ на Бали, Убуд. По пътя ще спрем в района на Tegalalang, за да видим невероятните оризови тераси в Бали, красиво “подредени” от природата. След това продължаваме по живописното шосе през Petulu, за да стигнем до централната част на Убуд – където ще видим двореца в който се намира Кралското семейство. През нощта градините на двореца се използват за организиране на някои от най-важните танци в Бали, като например Legong Dance, Barong Dance, Ramayana и Балета Махабрата. В непосредствена близост до двореца се намира най-артистичния пазар на Убуд. Тук, разхождайки се ще видим много балийски изделия и текстил и ще имаме възможност да си закупим сувенири. Накрая ще завършим с кратка обиколка на маймунската гора - дом на дългоопашати макаци. Връщане обратно в хотела.
Нощувка.
 
Ден 5
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка или въможност за допълнителна екскурзия до Храма Пура Улун Дану Братан и храма Пура Лухур Танах Лот (срещу допълнително заплащане от 55 евро на човек).
По време на тази екскурзия ще имате възможност д асе докоснете до най-значимия храм не само в район Белутул, но и в цяла Индонезия – „Улун Дану Братан“, който е един от символите на остров Бали. Храмът е разположен на 1200 метра над морското равнище на бреговете на езерото Братан, чийто води се считат за свещени. Изграден през 1663 год., храмът се е използвал за церемониални жертовприношения в чест на балийската богиня на водата, езерата и реките Деви Дану. Обяд включен в цената.
Продължаваме към „Танах Лот“ – действащ хиндуистки храм, една от основните забележителности на острова и популярно туристическо място. Името му означава „Земя в морето“ – построен е върху скала в морето, близо до брега на океана. Със сушата го свързва пътека от кръгли камъни и фин пясък, по която може да се премине само по време на отлив. Само вярващи хора могат да се качат по стълбата, изрязана в скалата и да влязат в храма. На туристите се разрешава достъп само до долната част на скала.
Връщане обратно в хотела. Нощувка.
 
Ден 6:
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка или възможност за посещение на Североизточната част на остров Бали: Кинтамани, Батур и Тампаксиринг (срещу допълнително заплащане от 55 евро на човек).

Областта Кинтамани е разположена на 1470 м над морското равнище, на 6 км от действащия вулкан Гунунг Батур. Село Батур е известно с храмовия комплекс, посветен на богинята на водата – „Пура Улун Дану Батур“, който е вторият по важност за жителите на острова след „Пура Бесаких“. Още от самото си създаване през 11 в. храмът и селото се намирали под кадерата, в подножието на вулкана. При разрушително изригване на Батур през 1917 г. били опустошени 65 хиляди къщи и 2500 храма в района. Единствено храмът „Пура Улун Дану Батур“ бил непокътнат. Местните жители приели това за поличба и отново построили селото на същото място. Няколко години по-късно обаче при ново изригване лавата заляла целия комплекс, само пагодата на водната богиня била пощадена от огнената стихия. Селяните преместили светинята на най-високия и отдалечен край на калдерата и изградили днешния храм и ново село. Обяд в местен ресторант. Следобед отпътуване към Тампаксиринг – в близост до градчето се намира храмът „ Пура Тирта Емпул ” – един от най-значимите храмове на острова, известен с изворната си вода, която според вярванията на хиндуистите очиства тялото и душата. Храмът е основан около голям подземен водоизточник през 962 г. В двора му има два големи басейна със светена вода, където се извършват ритуали по пречистване и опрощаване на грехове. Територията на храмовия комплекс е много красива – наоколо расте пищна зеленина, сред която са изградени 20 богато украсени павилиона, посветени на различни богове. Връщане в хотела. Нощувка.
 
Ден 7:
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка или възможност за целодневен круиз до остров Лембонган на борда на катамарана „Бали Хей“ (срещу допълнително заплащане от 115 евро на човек с включен обяд).
Днешния ден е посветен на негово величество „Индийския океан“. Ден за забавления, плаж, гмуркане и наблюдаване на красивите коралови рифове и пътрия подводен свят в залива около острова. След не повече от 60 минути ще пристигнем на Лембонган - остров, заобиколен от мангрова растителност, палми и бели пясъчни плажове. Нощувка.

Ден 8:
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка. Нощувка.
 
Ден 9:
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка. Освобождаване на стаята около обяд. Свободно време. Трансфер до летището за полет до Истанбул в 21:00 ч.
 
Ден 10:
Пристигане в Истанбул в 05:25 ч и полет за София в 07:45 ч. Каца на летище София в 09:05 ч
 

СПЕЦИАЛНИ ПАКЕТНИ ЦЕНИ
 
ХОТЕЛ Възрастен в двойна стая Единична стая Трети възрастен Дете до 11 години
Grand Mirage 4*
Закуска
1298 € /  2539 лева  1690 € /  3305 лева 1245 € / 2435 лева 1150 € / 2249 лева
 
Bali Tropic 4*
Закуска
 
1376 € /  2691 лева 1910 € / 3736 лева 1325 € / 2591 лева 1190 € / 2327 лева
Melia Bali 5*
Закуска
1595 € / 3120 лева 2120 € / 4146 лева 1340 € / 2621 лева 1210 € / 2367 лева
Пакетните цени включват:
  • Самолетен билет за полет София-Бали-София с АК "Turkish Airlines" с включени летищни такси и чекиран багаж до 40 кг разпределен в 2 парчета или един с максимално тегло от 30 кг;
  • 7 нощувки на съответната база в избрания хотел;
  • Водач, придружаващ групата при минимум 15 пътуващи;
  • Трансфер летище-хотел-летище;
  • Медицинска застраховка с 10000 евро покритие с асистанс със ЗАД” Армеец”
Пакетните цени не включват:
  • Допълнителни екскурзии на място;
  • Услуги, които не са упоменати като включени за съответния хотел;
  • Разходи от личен характер;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,30% от стойността на пакета, в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването.
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
Депозит в размер на 50% от пакетната цена
Доплащане до 45 дни преди отпътуване

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: 
Пакетните цени са групови и са валидни при минимум 15 пътуващи.
Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.70 лв.;
Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;

Полетно разписание с АК Turkish Airlines:
 TK1030 София 2140 Истанбул 2305
 TK 66    Истанбул 0120 Денпасар 1930
 TK 67    Денпасар 2100 Истанбул 0525+1 (на следващия ден)
 TK 1027 Истанбул 0745 София 0905

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 30 дни преди пътуването., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 
Няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Бали, Индонезия.
Пътуването НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
До 60 работни дни от датата на заминаване – заплаща се само сумата за самолетните билети
От 59 работни дни до 45 дни – 50 % от пакетната цена
От 45 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

Разпечатай

Оферта № П1463


Етикети
почивка на остров бали , почивка в индонезия , почивки в индонезия , почивка на остров бали , почивки на остров бали , екзотична почивка , екзотични почивки , изгодна почивка , изгодни почивки , почивка на изгодна цена , почивки на изгодни цени , екзотична почивка на изгодна цена , екзотични почивки на изгодни цени , остров бали , самолетна почивка , самолетни почивки , почивка със самолет , почивки със самолет , почивки 2019 , самолетно пътуване , самолетни пътувания , пътуване със самолет , пътувания със самолет , изгодно пътуване , изгодни пътувания , пътуване на изгодна цена , пътувания на изгодни цени , оферта за остров бали , оферти за остров бали , изгодна оферта за остров бали , изгодни оферти за остров бали , оферта за остров бали на изгодна цена , оферти за остров бали на изгодни цени , оферта за индонезия , оферти за индонезия , изгодна оферта за индонезия , изгодни оферти за индонезия , оферта за индонезия на изгодна цена , оферти за индонезия на изгодни цени , хотел на остров бали , хотели на остров бали , хотел в индонезия , хотели в индонезия , pochivka na ostrov bali , pochivki na ostrov bali , pochivka v indoneziq , pochivki v indoneziq , izgodna pochivka , izgodni pochivki , pochivka na izgodna cena , pochivki na izgodni ceni , ekzotichna pochivka , ekzotichni pochivki , ekzotichna pochivka na izgodna cena , ekzotichni pochivki na izgodni ceni , samoletna pochivka , samoletni pochivki , pochivka sus samolet , pochivki sus samolet , pochivki 2019 , samoletno patuvane , patuvane sus samolet , patuvaniq sus samolet , samoletni patuvaniq , izgodno patuvnae , izgodni patuvaniq , ekzotichno patuvane , ekzotichna destinaciq , oferta za ostrov bali , oferti za ostrov bali , izgodna oferta za ostrov bali , izgodni oferti za ostrov bali , oferta za ostrov bali na izgodna cena , oferti za ostrov bali na izgodni ceni , oferta za indoneziq , oferti za indoneziq , izgodna oferta za indoneziq , izgodni oferti za indoneziq , oferta za indoneziq na izgodna cena , oferti za indoneziq na izgodni ceni , hotel v indoneziq , hoteli v indoneziq , hotel na ostrov bali , hoteli na ostrov bali