ПОЧИВКА НА ОСТРОВ КРИТ - АВТОБУСНА ПРОГРАМА

ПОЧИВКИ ОСТРОВ КРИТ - ГЪРЦИЯ, Гърция

Островът, който все още пази древни неразкрити тайни

АвтобусниАвтобусни
Програма
1 ден
София – Атина / Пиреос
Отпътуване от София в 06:00 часа от храм-паметник „Александър Невски“ по маршрут София – Атина. Панорамна обиколка на гръцката столица. Продължаваме към пристанището Пиреос, откъдето в 21:00 часа ще отпътуваме с ферибот за остров Крит. Нощувка във ферибот.

2 ден
Пиреос – остров Крит – Хераклион - Ретимно
Пристигане на пристанище Хераклион в 06:00 часа. Трансфер до Ретимно (160 км), при възможност настаняване в хотела преди 14.00 часа. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ден
Ретимно
Закуска. Свободно време за почивка и плаж. В 13,30 часа полудневна екскурзия до гр. Ретимно (включена в цената). Пешеходна обиколка на Старият град Ретимно. Ще влезем през портата Джуора (Guora), която е единствената останала част на венецианските укрепления, които са били построени между 1540 и 1570 г. Тя е разположена при площада на Четирите мъченици и води до търговската улица. По време на венецианския период портата е главния вход към града и е част от крепостна стена, която се простира от брега на морето на Изток към крайбрежието на Запад, а след това до Венецианската крепост Фортеза. По време на обиколката ще минем и видим Църквата на Свети Франциск. Църквата е една от най-важните образци на ренесансовата архитектура в Ретимно. Първоначално е принадлежала на един францискански манастир. Църквата е еднокуполна с дървен покрив базилика. Прозорците на приземния етаж и главната врата на северната страна изглеждат от по-късен период, отколкото останалата част на сградата. Входът е от особена архитектурна значимост поради неговите изящни декорации. Ще видим и останките на Джамията Нераце (Neratze), която по времена на Венецианците е била известна като църквата „Санта Мария“ и е била част от Августинският мъжки манастир. От оригиналната сграда са оцелели само Източната и Северната страна. По време на турската окупация, покрива бива заменен с три малки купола, а през 1890 г. е добавено минаре, по проект на местният архитект Йоргос Даскалакис. Разходката ни ще продължи към Фонтана Римонди, който се намира в центъра на старата част на град Ретимно. Настоящият фонтан е върху останките от по-стара чешма, за която се предполага, че е съществувала от1588. Венецианският управител Римонди е направил реконструкцията на сегашния фонтан през 1626. След като Ретимно попада под властта на турците през 1646, фонтана бива зазидан. Отправяме се към Венецианското пристанище, като по пътя ще минем и покрай Венецианската Лоджия, построена в средата на 16-ти век. От средата на 1990 г. в постройката се помещава археологическя музей. Венецианското пристанище е естествен залив с тесен басейн. През 1582 венецианците започнали работа, за да се разширят и укрепят съществуващия пристан. Известно време инженерите обмисляли идеята за преместването му на запад, близо до Fortezza. Този проект обаче бил много скъп и не се реализирал. Морският фар при пристанището датира от началото на турското нашествие, но до 19 век са направени много ремонти, които са променили първоначалният му вид. Тук нашата обиколка приключва. Свободно време. Прибиране в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден
Кносос – Пеза – Хераклион
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание целодневна екскурзия до Хераклион, посещение на Кносос и Пеза. В 09,30 отпътуване от хотела към Кносос, познат още като Лабиринта или Кносос Палас. Това е най-големият обект на Крит, датиращ от Бронзовата ера, и вероятен церемониален и политически център на Миноанската цивилизация и култура. Обектът има древна история, която започва от първите заселници по времето на Неолита приблизително 7000 год.пр.Хр. Дворецът разкрива лабиринт от работни помещения, останки на жилищни сгради и складове, в близост до централният площад. През Класическият и Римският период Кносос продължава да бъде важен център, но постепенно през 9 век населението му започва да се преселва към новия град Хандак (днешен Хераклион). Счита се, че именно този дворец е източник на легендата за Лабиринт: построен от легендарният архитект Дедал за царя на Крит - Минос като място, където да бъде задържан Минотавъра (получовек човек, полу бик). Според легендата Минотавър бива намерен и убит от легендарният герой Тезей с помощта на дъщерята на цар Минос - Ариадна. Руините при Кносос са открити за първи път през 1878 г. от Минос Калокеринос - местен антиквар. След него няколко археолози са се опитвали да продължат работата, в това число и Хенрих Шлиман, но едва през 1900 г. англичанинът Сър Артур Ивънс успява да вложи средства и да започне организирани и сериозни разкопки. След Кносос продължаваме към Пеза, малко селище, където ще имате възможност да опитате няколко типични за Крит вина и мезета. Тук можете да научите всичко за брането на грозде и маслини и производството на вино и зехтин. В края на тази екскурзия из Древногръцката култура ние ще посетим центъра на Хераклион – столицата на острова, където ще разгледаме Венецианските сгради и крепости, впечатляващата катедрала, фонтана на лъвовете и други. В 17:00 часа тръгваме обратно към хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден
Ретимно
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

6 ден
Ретимно - остров Санторини - Ретимно
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание Целодневна екскурзия до остров Санторини - един от най-красивите острови на Гърция. Отпътуване от пристанище с бърз кораб в 08,30 часа (около 2,5 часа пътуване). Пристигане на острова в 11,00 часа, оттам с автобус се посещават едни от най-известните места: Ия, Фиростефани, разходка във столицата Фира. След това има свободно време, което можете да ползвате за разходка в столицата, да отидете на плаж в Периса или да се разходите с лодка до вулканичните острови (срещу допълнително заплащане). Програмата на острова с часовете на свободно време и трансфери се дава от екскурзовода в автобуса. Отпътуване обратно за о-в Крит в 17,45. Пристигане в хотелите около 21,30-22,00 часа. (Ексурзиите на остров Санторини се провеждат на английски език). Вечеря. Нощувка.

7 ден
Ханя
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание полудневна ескурзия до Ханя – първата столица на остров Крит. В 11:00 часа ще отпътуваме с автобуса към Западната част на острова, за да посетим гр. Ханя - столица на префектура Ханя, който е и вторият по големина град на остров Крит (след Хераклион). Населението му е 65 000 жители, което го поставя на 6-то място по големина в Гърция. До наши дни са запазени венецианските стени и пристанище, тесни еднопосочни улички, къщи от Венецианския и Турския периоди, които сякаш с машина на времето ви връщат в миналото. Старото пристанище, където са на пристан рибарски лодки е перфектното място, от където докато пиете своето кафе можете да се насладите на оживлението на града. А на границата между старият и новият град е закритият пазар, който не бива да пропускате да посетите. Свободно втеме. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

8 ден
Ретимно - Хераклион – Пиреос (Атина)
Закуска. Освобождаване на стаите в 12:00 часа. Свободно време за плаж. По желание ранна вечеря. 18:30 часа отпътуване за Хераклион, откъдето в 21:00 ч. отпътуваме от острова. Нощувка на ферибот.

9 ден
Пиреос - София
Пристигане на пристанище Пиреос в 06:00 часа. Отпътуване за България, пристигане в София вечерта.
 
 
Дати на пътуване На човек
в двойна стая
Трети възр.
в стая
Дете 0-11,99 г.
с 2-ма възр.
в стая
Единична стая
26.05.18 – 03.06.18 790 лв. 670 лв. 375 лв. на запитване
22.09.18 – 30.09.18 790 лв. 670 лв. 375 лв. на запитване

Забележка:
от 01.01.2018 в Гърция се въвежда „градска такса“ - за 4* хотели тя е 3 евро на стая на ден! Таксата се заплаща на рецепцията на хотела, лично от гостите му.
Пакетните цени включват:
 • Транспорт с лицензиран автобус 3*;
 • 6 нощувки със закуска и вечеря в хотел Orion 4*;
 • Фериботни билети Пиреос – о. Крит – Пиреос (тип самолетна седалка);
 • Панорамна обиколка Ретимно;
 • Всички трансфери по програмата;
 • Медицинска застраховка с асистънс на “Bulstrad Life Vienna Insurance Group” с покритие 2000 euro
 • Екскурзовод / водач от фирмата организатор.
Пакетните цени не включват:
 • Допълнителни услуги;
 • Доплащане за каюта за ферибота Пиреос - о.Крит – Пиреос – по желание, заявява се при резервация;
 • Вътрешна каюта за 2 човека – 26 евро на човек възрастен/дете – в една посока;
 • Вътрешна каюта за 3 човека – 10 евро на човек възрастен/дете – в една посока;
 • Вътрешна каюта за 4 човека – 10 евро на човек възрастен/дете – в една посока.

*Доплащане за застраховка на лица от 65 г. до 70 г. – 5 лв.; от 70 г. до 75 г. – 7 лв.; от 75 г. до 80 г. – 15 лв.

Допълнителни услуги:

 • Целодневна екскурзия Кносос, Пеза, Хераклионс местен екскурозовод и превод на български език;
Цена: 28 евро възрастен / 18 евро дете (при минимум 20 туриста) 
 • Целодневна екскурзия о. Санторини;
Цена: 159 евро (цената подлежи на препотвърждение)
 • Полудневна екскурзия Ханя;
Цена: 15 евро възрастен / 10 евро дете (при минимум 20 туриста)
 • Входна такса за двореца Кносос - 10 евро-15 евро.


Информация за хотела:
Orion 4*

Местоположение:
Хотелът е разположен в курорта Аделианос Кампос, на 6 км от гр. Ретимно и на около 250 м от пясъчен плаж. На пешеходно разстояние има заведения и магазини. Срещу хотела има автобусна спирка. Услуги: На разположение на гостите са: 1 открит басейн, бар при басейна, ТВ зала, безплатен безжичен интернет в общите части на хотела, 1 основен ресторант. 

Стаи:
Всички стаи са оборудвани с балкон/веранда, климатик, баня с душ и сешоар, сателитна ТВ, мини-хладилник. 

Плаж:
Обществен пясъчен (възможност за ползване на безплатни шезлонги и чадъри като клиенти на съответно заведение).

Разпечатай

Оферта № П1259


Етикети
почивка на остров крит - автобусна програма , почивка на остров крит , почивка в гърция , почивки в гърция , гърция почивка , гърция почивки , крит почивка , крит почивки , почивка на остров , островна почивка , изгодна почивка , изгодни почивки , почивка в чужбина , почивки в чужбина , автобусна почивка , автобусни почивки , почивка с автобус , почивки с автобус , почивки 2018 , автобусно пътуване , пътуване с автобус , автобусни пътувания , пътувания с автобус , пътуване в чужбина , пътувания в чужбина , изгодно пътуване , изгодни пътувания , забележителности на остров крит , хотел в гърция , хотел на остров крит , хотели в гърция , хотели на остров крит , pochivka na ostrov krit , pochvika v gurciq , pochivki v gurciq , gurciq pochivka , gurciq pochivki , hotel v gurciq , hoteli v gurciq , hotel na ostrov krit , hoteli na ostrov krit , avtobusna pochivka , pochivka s avtobus , avtobusni pochvki , pochivki s avtobus , pochivki 2018 , izgodna pochivka , izgodni pochivki , avtobusni patuvane , patuvane s avtobus , avtobusni patuvaniq , patuvaniq s avtobus , izgodno patuvane , izgodni patuvaniq , patuvane do ostrov krit , patuvane v chujbina , patuvaniq v chujbina , zabelejitelnosti na ostrov krit