Почивки ПОЧИВКИ - ОСТРОВ ТИНОС - ГЪРЦИЯ, Гърция

ПОЧИВКИ - ОСТРОВ ТИНОС - ГЪРЦИЯ

ПОЧИВКИ - ОСТРОВ ТИНОС - ГЪРЦИЯ

Остров Тинос е разположен много близо до най-южната точка на остров Андрос. Той е островът посветен на Дева Мария, където през август пристигат вярващи, които отиват да се поклонят в нейната църква в търсене на милост и сбъдване на техните молитви. С наближаването на 15 август църквата и град Тинос се изпълват с хора; изпълняват се религиозни служби, а в съседните улици се провежда търговски панаир.

Планинската верига с най-висок връх Тсикния (в митовете известен като домът на бога на ветровете Аеолус) се издига по протежението на острова. На по-ниските склонове стени разделят терасовидно полетата. Бреговете на Тинос са предимно стръмни, но имат и многобройни....с песъчливи плажове или такива покрити с дребни камъчета.

Тинос, столицата на острова и пристанище, е градът, в който е концентрирана голяма част от населението. Широка улица води от пристана до хълма, на който се издига величествено църквата на Дева Мария. Построена през 1823г. с мрамор от град Парос и град Тинос, там където е открита икона на Богородица, църквата днес гледа към града.

На ваше разположение са многобройните плажове - Киония, Порто, Панорамос, Колимбитра, Св. Состис и Пахия Амос.

Красотата на остров Тинос постепенно гради и налага своето име. Въпреки че туристическата инфраструктура извън столицата е слабо изградена, в бъдеще се очаква развитие и в тази сфера.

За своята почивка в Гърция 2019 можете да позвъните в офиса или да резервирате чрез нашия сайт. 
Не се колебайте да се свържете с нас и нашите агенти с едно обаждане на: 0745 60820 или 0879 347097, като по телефона ще можете да направите бърза консултация относно хотелите, наличните места и актуални цени и промоции.
За да планирате Вашата незабравима почивка на остров Тинос се доверете на екипът на ТА Интерлакс!