Почивки остров Мадейра, Португалия

остров Мадейра

остров Мадейра

Мадейра е малък португалски остров и архипелаг, разположен в северната част на Атлантическия океан, между Канарските и Азорските острови, с площ 741 кв.км. и 260 000 жители. Открит е през 1418 г. от португалски моряци.
Днес остров Мадейра е едно спокойно екзотично място с непокътната природа, невероятни скалисти брегове, край които минава океанското течение Гълфстрийм и феерични цветни градини. 
Известен е като „Остров градина”. Името му, преведено от португалски, означава „гора”. А в една от многобройните легенди той е наречен „целувката на Господ” заради уникалната си природа.

Потъналата в зеленина столица Фуншал се намира в южната част на острова, на най-слънчевия бряг, сред бананови плантации и градини с цветя, цъфтящи през цялата година. Този изглед предразполага към почивка и релакс, но въпреки това и нощният живот кипи и предлага стотици забавления. 
Името на града идва от португалски и означава "копър", растението, с което в миналото е било покрито крайбрежието на острова.
Фуншал е едно от основните пристанища на круизни кораби в Атлантическия океан.

Благодарение на мекия си климат и разнообразен ландшафт, и на многото фестивали, които се провеждат всяка година, остров Мадейра се е превърнал в една от най-популярните дестинации на Португалия, привличайки целогодишно туристи от цял свят. 
Най-известният фестивал е "Новогодишната вечер с фойерверки", който е вписан в Книгата на Гинес като най-голямото шоу с фойерверки в света. 

Не се колебайте да се свържете с нас и нашите агенти с едно обаждане на: 0745 60820 или 0879 347097, като по телефона ще можете да направите бърза консултация относно хотелите, наличните места и актуални цени и промоции.
За да планирате Вашата незабравима почивка на остров Мадейра се доверете на екипът на ТА Интерлакс!