Топ забележителности в Кьолн

Топ забележителности в Кьолн
19.Февруари.2020 г.
Кьолн е четвъртият по голема град в Германия с население малко над 1 милион жители. Заема площ от 405 км2. Той е най-големият град в Северен Рейн-Вестфалия. Градът е разположен на двата бряга на река Рейн в югозападния край на Северногерманската равнина и се намира на 77 м. над морското равнище. Известна забележителност е Кьолнската катедрала, която е най-големята готическа катедрала в Северна Европа. Кьолн е един от най-старите градове в Германия, където живеят келти и германски племена.
 
На вашето внимание представяме топ забележителностите в Кьолн:
  • Кьолнската катедрала
Кьолнската катедрала е символът на Кьолн и е сред най-известните готически църкви в целия свят, ежегодно посещавана от милиони туристи. Съвсем отблизо грамадната сграда изглежда като творение на природата – огромна стръмна урва със сложна структура, извисяваща се на 157 м. Двете кули на катедралата се виждат отдалеч в равнината на Рейн, а каменните фасади изпъкват в градския пейзаж. Градежът на сградата започва през Средновековието, но е завършена едва през 1880 г.
  • Старият град
Старият град е едно от местата, което си заслужава да посетите по време на своя престой в Кьолн. Там ще попаднете на мрежа от тесни улички с разнообразие от кафенета, ресторанти, барове, пивоварни, магазини, фонтани и пъстроцветни къщи. Огромната територия на стария град е оградена от крепостни стени, маркирани от съвременния кръгов булевард. Там може да се видят десет впечатляващи църкви, които създават неповторимата атмосфера на това градско място. Старият град се смята за най-прекрасния комплекс от романски архитектурни паметници в Германия.
  • Улица "Хоещрасе"
„Хоещрасе“ е най-известната и най-старата търговска улица в Кьолн. Заедно с много от прилежащите си странични улици, „Хоещрасе“ е част от определена пешеходна зона и се простира на около 680 м от Кьолнската катедрала. През 19-ти век улицата се разраства, за да се превърне в оживеното място, което е днес. Там можете да откриете разнообразие от магазини и кафенета и да се насладите на една приятна разходка в старата част на града.
  • Музеи за ценители
Кьолн предлага на любителите на изкуството уникални музеи за посещение. Там може да се видят колекции от църковно, приложно и азиатско изкуство, и още много. Едни от най-известните места, които побират множество произведения на изкуството, са: музеят „Валраф-Рихарц, музеят „Лудвиг“, Римско-германският музей, Етнографският музей, музеят „Шнутген“, Германският музей на спорта и олимпийското движение, както и любимият на всички Музей на шоколада, проследяващ историята на какаовото зърно. В Кьолн ще намерите и музей, посветен само на творчеството на художника експресионист Кете Колвиц.
  • Изящните фонтани
Кьолн е известен и с многобройните си фонтани, които впечатляват с изработката и естетическия си вид. Те са красиво декорирани и също така са наситени с много символика. Едни от най-известните са Катедралният фонтан, фонтанът „Хайнцелменхен“, Бетонният фонтан на кметството, който символизира възстановяването на града след разрушенията на войната, фонтанът „Ян фон Верт-Брунен“, Фонтанът на животните, Гълъбовият фонтан, Фонтанът на рибния пазар и още.
 
Вижте нашето предложение, с което можете да посетите Кьолн - ТУК!
всички новини