Топ 10 на забавленията в Римини - част I

Топ 10 на забавленията в Римини - част I
11.Септември.2019 г.
Римини е град и община в региона Емилия-Ромая, Италия и столица на едноименната провинция в Римини. Намира се на Адриатическото крайбрежие и има население от около 140 000 жители. Площта на Римини е 135,71 км2. Римини е може би най-известният курорт на италианската Адриатическа Ривиера.

Римини е един от курортите в Европа с най-добре развити възможности за развлечение по време на лятната почивка. Убедени сме, че всеки един посетител може да намери своето любимо занимание „на една ръка разстояние“. И именно на тези чудесни възможности е посветена днешната ни статия.

 
На вашето внимание представяме топ 10 на забележителностите в Римини:
  • Аквафан

Виртуалната ни разходка днес започва с безбройните водни забавления, които се предлагат в аквапарк „Аквафан“. Басейни за разпускане, басейн с изкуствени вълни, забавни водни улеи с 200 метра височина със спиращи дъха спирали. Най-популярните и предизвикващи смелчаците съоръжения са „Камикадзе“ – улей, по който се спускате с 65 км/ч; „Туист“ – три спирални тунела;„Спийдриул“ – най-новият атракцион под формата на огромна фуния. За малките палавници има специално обособена зона, където могат да се забавляват в обезопасени басейни и да вземат участие в различни игри. През това време родителите могат спокойно да се отпуснат, защото за децата се грижи квалифициран екип, който им организира забавления. Билетът за възрастен е на цена 30 евро. Децата с ръст от 100 до 140 см ползват цена с намаление – 21 евро. Деца с ръст под 100 см не заплащат входна такса.

  • Католика Аквариум

Продължаваме към „Католика Аквариум“ – прозорец към целия морски свят и неговата история на удобно разстояние до хотела. Тук малчуганите могат да научат много любопитни факти за морските създания и да зърнат на живо най-причудливите обитатели на морските дълбини. Четирите маршрута в аквариума (син, жълт, зелен и лилав) ще запознаят неуморните изследователи с фауната на морето, езерата и реките, със земноводните и с мекотелите. Комплексът разполага с ресторант „Синята пещера“, който предлага меню с рибни деликатеси, с приятен парк на открито и магазини със сувенири и различни аксесоари за спомен от това вълнуващо място. Входната такса за възрастен е 20 EUR, децата с ръст от 1 м до 1,40 м заплащат 16 EUR, а малчуганите под 1 м са добре дошли безплатно.

  • Oltremare

Отбиваме се и в един зоопарк, но не точно. Или един увеселителен парк, но не точно. Паркът „Oltremare“ е уникална комбинация от зоопарк, тематичен парк, образователен център и организация за опазване на околната среда и видовете. В него могат да се забавляват възрастни и деца с интересните представления на делфини, грабливи птици, папагали и домашни животни. Ще се срещнете още със защитен американски алигатор, симпатични морски кончета, пърхащи около вас пеперуди, както и с таралежи, плъхове, порове, патици, петли, кокошки, овце, свине и дори скункс. Ползотворни предложения за семейства са уроците по дресиране на делфини и кучета, които ще Ви пренесат от страната на работещите в парка и ще се запознаете с тънкостите на общуването с животните. След събраните емоции ще можете да се подкрепите в някой от различните ресторанти и кътове за бързо хранене, да отдъхнете в кафенето или да си купите сувенири, облекло или снимки от деня в някой от магазините. Входната такса за парк „Oltremare“ е 26 евро за възрастен, 20 евро за деца с ръст от 1 до 1,4 м, безплатен за деца с ръст под 1 м.

  • Плажове

На първо място в класацията ни определено са плажовете. Ричоне разполага с плажна ивица с обособени 151 зони, които предлагат спокойна почивка, спорт, хапване, грижа за децата и много други. Част от зоните са насочени към привържениците на природосъобразния начин на живот с енергоспестяващи съоръжения, слънчево загряване на водата за душовете и различни активности, подтикващи към опазване на околната среда. Плажовете са оборудвани със спасителни постове, с удобни съблекални, с кабинки за смяна на бебешки пелени, с безплатни топли и студени душове, с пунктове за наем на водни колела. Едни от най-препоръчителните плажни зони, които могат да предложат на туристите най-добри условия за почивка, развлечение и спорт са: плажът „Battarra&Settimio“ – зона 93-94, Плажът на сърцето – зона 110, Плажът на твоето лято – зона 60 и плаж „Нона“ – зона 35. Да не забравим да споменем, че повечето зони предоставят безплатен Wi-Fi. Какво друго бихме могли да искаме?
 

Вижте нашето предложение, с което можете да посетите Римини - ТУК!
всички новини