Хотели БАЛЧИК, България

БАЛЧИК

БАЛЧИК

На 18 км от Каварна и на 29 км северно от Варна се намира град Балчик - един от най-живописните по българския черноморски бряг. Градът е разположен терасовидно и се белее над морето.

Още в тракийско време на платото е имало селище. През V век пр. н. ера по тези места идват гръцки преселници, които били запленени от красотата на морския бряг и основават свой град. Плодородната земя била засадена с лозя и хората произвеждали великолепно вино. Те имали за свой покровител бог Дионисий, когото изсичали върху монетите си. Градът бил наречен в негова чест Дионисиполис. Той станал важен център, който привличал с богатствата си. След поредица нашествия и разрушения на римляните градът започнал да запада. В средните векове става владение на болярина Балик, от когото идва и новото му име. След 1912 г., поради пораженията, които България претърпява в Балканската война, градът преминава в територията на Румъния. Тогава по тези места идва румънската кралица Мария, която е пленена от красивия бряг и построява тук своята любима лятна резиденция с богатата Ботаническа градина. След 1940 г. Балчик е върнат отново в територията на България.

Днес градът привилича туристите с неповторимостта на старинните си къщи и улици, които са съхранили древната му атмосфера. Много са обектите, които предизвикват интерес - Етнографският музей, старата турска джамия, църквата Св. Никола. Най-голяма посещаемост има Двореца и Ботаническата градина - най-голямата на Балканския полуостров и втора по големина в света. Тук могат да се разгледат изключително редки растителни видове.

На разположение на туристите в Балчик са много частни квартири и хотели, в които ще намерите домашен уют и приятна обстановка.

Бреговата ивица край града е с дължина 4 км. Пристанището се ползва от средно големи пътнически и търговски плавателни съдове.

На 4 км източно от града се намира местността Тузлата, известна с лечебната си кал, която се прилага при костни заболявания.

В град Балчик има и минерални извори, имащи температура до 31°С, които се използват за лечение чрез пиене.

Възможности за екскурзии: Камен бряг; Нос Калиакра; Тауклиман; Побитите камъни; Аладжа манастир; Албена; Златни пясъци; Тузлата.

Възползвайте се и от големите отстъпки за ранни записвания и резервации за море 2019, които ще намалят цената на Вашата почивка в Балчик до 30% като с това ще си осигурите най-добрите помещения за точно исканите от Вас дати.

Не се колебайте да се свържете с нас и нашите агенти с едно обаждане на: 0745 60820 или 0879 347097, като по телефона ще можете да направите бърза консултация относно хотелите, наличните места и актуални цени и промоции.
За да планирате Вашата незабравима почивка на море в Балчик се доверете на екипът на ТА Интерлакс!

Сортирай по цена Сортирай по категория Сортирай по азбучен ред
АПАРТХОТЕЛ МАРИНА СИТИ - БАЛЧИК 3
55 лв.
БЛЕК СИЙ РАМА ГОЛФ И ВИЛИ - БАЛЧИК
87 лв.
КОМПЛЕКС БЯЛАТА ЛАГУНА - БАЛЧИК 4
63 лв.
ЛАЙТХАУС ХОТЕЛ - БАЛЧИК 5
38 лв.
ХОТЕЛ АХИЛЕЯ - БАЛЧИК 3
50 лв.
ХОТЕЛ БЯЛА КЪЩА - БАЛЧИК 3
ХОТЕЛ ДИАМАНТ - БАЛЧИК 3
28 лв.
ХОТЕЛ ЕЛИТ ПАЛАС И СПА - БАЛЧИК 4
45 лв.
ХОТЕЛ ЛОТОС - БАЛЧИК 3
ХОТЕЛ НАСЛАДА - БАЛЧИК 3
26 лв.
ХОТЕЛ ПАРИЖ - БАЛЧИК 3
45 лв.
ХОТЕЛ РЕДЖИНА МАРИЯ - БАЛЧИК 4
ХОТЕЛ ТОПОЛА СКАЙС - БАЛЧИК 4
78 лв.
ХОТЕЛ ХЕЛИОС - БАЛЧИК 3
26 лв.