Хотели БАНКЯ, България

БАНКЯ

БАНКЯ

Банкя е град в област София, Западна България. Намира се в близост до столичния ж.к. „Люлин“ и град Божурище. Той е известен балнеолечебен център. Град Банкя включва също и близките села Иваняне и Клисура.
Курортът е национален център за рехабилитация на болни от сърдечно-съдови заболявания и за профилактика на застрашените от тях.
Уютните хотели и ресторанти, паметниците на културата, храмовете, тенис-комплексът, националният хиподрум, минералният плаж, близостта до Люлин планина, десетките културни прояви, организирани по време на традиционните празници „Горешляци“ на минералната вода предизвикват интереса на многобройните гости на града.
През 1969 г. село Банкя е обявено за град, а през 1979 г. е обособен, заедно с прилежащите села, като район на София.

Международен фестивал на детската песен „Милион чудеса“ се провежда всяка година от 2001 г. насам. Продължава 3 дни и обикновено се провежда между 16 и 18 юни. В него участват деца от Румъния, Сърбия, Македония, Грузия и други страни.
Всяка година в средата на юли в града се провеждат традиционните празници на минералната вода и дълголетието „Горещляци“. Смята се, че водата е най-лековита през тези най-горещи дни на годината – 15, 16 и 17 юли. Затова те са приети за празник на града.

Не се колебайте да се свържете с нас и нашите агенти с едно обаждане на: 0745 60820 или 0879 347097, като по телефона ще можете да направите бърза консултация относно хотелите, наличните места и актуални цени и промоции.
За да планирате Вашата незабравима почивкa в Банкя се доверете на екипът на ТА Интерлакс!

Сортирай по цена Сортирай по категория Сортирай по азбучен ред