Хотели БАНЯ ДО КАРЛОВО, България

БАНЯ ДО КАРЛОВО

БАНЯ ДО КАРЛОВО

Баня е град в Южна България. Той се намира в Община Карлово, област Пловдив, в плодородната Карловска котловина, на 10 км от град (с железопътна гара) Карлово, на 65 км от Пловдив и на 156 км от София по задбалканския път.
Известен е и като Карловски минерални бани, представляващо старо и разговорно наименование на града. В някои пътни карти град Баня може да се срещне като Карловски минерални бани заради туристическото значение на селището.

Град Баня е възникнал благодарение наличието на минералната вода, както и на производството на вина и етерични масла - розово, ментово и лавандулово. Винарската и маслопроизводствената индустрии се разрастват с пристигането на двамата братя Багарови. Днес имението на Иван Багаров е превърнато в луксозно заведение. В къщата на Велизар Багаров през 1927 г. отсяда Цар Борис III за лечение. След облекчение на своето заболяване той построява през 1929 г. свой дом, наречен „Нашата къща“. Специално за него се построява Царската баня.

Получава статут на град с Решение 582 на Министерския съвет от 30.08.2002 г. (обн., ДВ, бр. 86 от 10.09.2002), считано от 10 септември 2002 година.

Не се колебайте да се свържете с нас и нашите агенти с едно обаждане на: 0745 60820 или 0879 347097, като по телефона ще можете да направите бърза консултация относно хотелите, наличните места и актуални цени и промоции.
За да планирате Вашата незабравима почивкa в град Баня, Карловско се доверете на екипът на ТА Интерлакс!

Сортирай по цена Сортирай по категория Сортирай по азбучен ред
ХОТЕЛ ЦАРСКА БАНЯ - БАНЯ ДО КАРЛОВО 2
69 лв.