Хотели БЛАГОЕВГРАД, България

БЛАГОЕВГРАД

БЛАГОЕВГРАД

Благоевград е икономически, културен и образователен център на Югозападна България и главен град на едноименните област и община. Според последното преброяване на НСИ към 31 декември 2015 година, градът е с население от 69 610 души.

Благоевград е разположен в долината на Струма и през него тече по-малката река Бистрица. Намира се на 360 метра надморска височина в Благоевградската котловина между планините Рила и Влахина и е в непосредствена близост до Пирин планина.

Особен интерес за посетителите на града представлява възрожденския квартал Вароша с неговата уникална архитектура. На 200 м западно от него започва природният парк „Бачиново“, по поречието на река Бистрица. По дължината на 2.5 километровата алея са разположени заведения, детски площадки, „Аквапарк - Благоевград“ и закритият басейн. В края на алеята се намира изкуствено направено езеро с дълбочина между 2 – 4 метра което се пълни с вода от река Бистрица и в което плуват водни колела направени под формата на лебеди. Срещу малка сума, всеки може да кара лодките около обширното езеро. В близост до града е ски-пистата Бодрост.

Традиционно, на 5 октомври, на площад „Македония“ се провежда заря-проверка за загиналите над 30 000 български войни в Балканската война.

Не се колебайте да се свържете с нас и нашите агенти с едно обаждане на: 0745 60820 или 0879 347097, като по телефона ще можете да направите бърза консултация относно хотелите, наличните места и актуални цени и промоции.
За да планирате Вашата незабравима почивка в Благоевград се доверете на екипът на ТА Интерлакс!

Сортирай по цена Сортирай по категория Сортирай по азбучен ред
ХОТЕЛ МОНТЕ КРИСТО - БЛАГОЕВГРАД 4
ХОТЕЛ РИЛЕЦ РЕЗОРТ И СПА - БЛАГОЕВГРАД
53 лв.