Хотели БУРГАС, България

БУРГАС

БУРГАС

Град Бургас е четвъртият по големина град в България. Намира се на 390 км източно от София, на 21 км южно от Поморие и на 30 км северозападно от Созопол. Разположен е в западната част на Бургаския залив и е заобиколен от Атанасовското езеро на север, Бургаското - откъм запад и Мандренското - откъм югозапад.

Той е наследник на римското селище Деултум и на византийските селища Фарос и Стравиако. Тук е била построена през Средновековието крепостта Пиргос, което на гръцки означава каменна кула. Тя е била използвана за наблюдение. До Кримската война (1854 - 1856 г) Бургас е бил зависим от Анхиало (Поморие) и е бил с четири пъти по-малобройно население. След Освобождението и особено след изграждането на пристанището през 1906 г. и на ж. п. линията  през 1910 г., градът се превръща в център на южното ни Черноморие с развита промишленост и търговия. Днес Бургас е научен и културен център. Има висши учебни заведения, театър, опера, симфоничен оркестър. Градът е преди всичко важно пристанище и център на морския туризъм и курортното дело по цялото наше Южно Черноморие. Климатът тук е благоприятен, защото зимата е мека, а лятото - слънчево и продължително. Бургаският плаж има тъмни пясъци, които се затоплят бързо и имат лечебен ефект.

В града се издигат множество хотели, които предлагат възможности за пълноценна почивка и развлечения.

Освен всичко това тук може да се посетят: Историческият музей, с богатата колекция експонати от древните колонии, където особен интерес представляват чернофигурните вази от IV век пр. н. е., надгробни плочи, златни фигури и др.; Етнографският музей има разнообразна експозиция, но най-голям интерес предизвикват кукерските маски; Природонаучният музей представя разнообразието на флората и фауната в региона на Бургас.

Морската градина на града е осеяна с много паметници и бюстове на видни български възрожденци и революционери, а освен това има великолепни алеи с красиви цветя, храсти и дървета. В този град има катедрала на името на Св. Св. Кирил и Методий - създателите на славянската азбука, Арменска църква, Източно-православни храмове: Св. Дева Мария и Св. Иван Рилски.

На 16 км северозападно от Бургас се намират Бургаските минерални бани. Те са построени до самите извори, чиято вода е 41°С.

Пътуването до гр. Бургас е възможно с различен транспорт. Летище Бургас приема полети през цялата година. Автогарата и ж. п. гарата на града се намират в съседство. Влакове и автобусни линии има за всички направления в страната.

Възможност за екскурзии до: Несебър; Созопол; Ропотамо

Възползвайте се и от големите отстъпки за ранни записвания и резервации за море 2019, които ще намалят цената на Вашата почивка в Бургас до 30% като с това ще си осигурите най-добрите помещения за точно исканите от Вас дати.

Не се колебайте да се свържете с нас и нашите агенти с едно обаждане на: 0745 60820 или 0879 347097, като по телефона ще можете да направите бърза консултация относно хотелите, наличните места и актуални цени и промоции.
За да планирате Вашата незабравима почивка на море в Бургас се доверете на екипът на ТА Интерлакс!

Сортирай по цена Сортирай по категория Сортирай по азбучен ред
ГРАНД ХОТЕЛ ПРИМОРЕЦ - БУРГАС 5
98 лв.
ХОТЕЛ ДРАМА - БУРГАС 3
33 лв.
ХОТЕЛ МИРАЖ - БУРГАС 4
40 лв.