Хотели БЯЛА, България

БЯЛА

БЯЛА

На 59 км южно от Варна е разположен курортният град Бяла. Той е известен в древността като стара елинска колония, наричана Аспро. Свидетелство за това са древните каменни котви, открити по крайбрежието. Те, и няколко намерени фрагмента от гръцки амфори, датират от VI век преди Христа. Около селището има римска крепост, сред чиито руини са открити стари гръцки и римски монети. Тези експонати може да се видят в Демонстрационния център Белите скали в Бяла. От 681г. селището влиза в пределите на Първата българска държава. Край морския бряг има система от укрепителни валове от това време.

Днес гр. Бяла е проспериращ град благодарение на развитието на винопроизводството. Тук се произвежда прочутото вино Димят.

Бяла е и морски курорт, където се предлагат много частни квартири за летовниците.Тук има великолепно съчетание от обширна плажна ивица с чист светъл пясък и широколистна гора. Тези дадености го определят като перспективно място за пълноценен морски туризъм. Морската вода е чиста, защото близо до района няма промишлени предприятия или заводи. Това създава чудесни условия за спокойна почивка и възстановяване.

Град Бяла е четвъртото място в света, където са открити следи за планетния катаклизъм на Земята, довел до края на динозаврите. Тази природна забележителност е известна с името Белите скали.

На 6 км от Бяла се намира град Обзор, който през древността е наречен от гърците Хелиополис, което означава град на слънцето.

Възможности за екскурзии до: Камчия; Побитите камъни

Възползвайте се и от големите отстъпки за ранни записвания и резервации за море 2019, които ще намалят цената на Вашата почивка в Бяла до 30% като с това ще си осигурите най-добрите помещения за точно исканите от Вас дати.

Не се колебайте да се свържете с нас и нашите агенти с едно обаждане на: 0745 60820 или 0879 347097, като по телефона ще можете да направите бърза консултация относно хотелите, наличните места и актуални цени и промоции.
За да планирате Вашата незабравима почивка на море в Бяла се доверете на екипът на ТА Интерлакс!

Сортирай по цена Сортирай по категория Сортирай по азбучен ред
ВЕМАРА КЛУБ ХОТЕЛ - БЯЛА 3
43 лв.