Хотели ВЪРШЕЦ, България

ВЪРШЕЦ

ВЪРШЕЦ

Град Вършец е разположен в подножието на връх Тодорини кули, в северните склонове на Стара планина, всред голяма долина по поречието на река Ботуня. Град Вършец е разположен в подножието връх Тодорини кули, в северните склонове на Стара планина, всред голяма долина по поречието на река Ботуня. В курортното селище живеят около 7500 жители и то отстои на 85 км северно от София и на 30 км южно от областния център Монтана.
Вършец е известен с мекия си климат, живописната си природа и минералните си извори. Те са били използвани още по римско време и за това свидетелстват намерените останки от римски крепости, римски монети и малки керамични плочки.
Първата баня в селището, построена през 1910 г., се оказала тясна за прииждащите болни и през 1930 г. е вдигната втора, по-голяма. Минералните води бликат от няколко извора с температура от 37°С. Водата им  е бистра, безцветна, алкална, слабо минерализирана, с ниска водна твърдост и с приятни питейно-вкусови качества. Съдържа алуминий, желязо, барий, литий, фосфат, манган и др. Прилага се за лечение на сърдечно-съдови заболявания, болести на централната нервна система, двигателно-опорния апарат и др. Курортното селище разполага с отлична база от две балнеологични лечебници, многобройни хотели, пансиони, частни квартири и др.
Интересни за посетителите са храмът Св. Георги и художествената галерия.
В околностите на Вършец се намират местностите Зелени рид и Бялата вода - подходяши за малки пешеходни преходи и излети. Селището е изходен пункт за покоряването на връх Тодорини кукли (1785 м). На 11 км югозападно оттук се намира живописният Клисурски манастир.
Във Вършец ежегодно се провежда фолклорно надпяване.
Възможности за излети до: Белоградчик; Баба Вида; Черепишки манастир

Не се колебайте да се свържете с нас и нашите агенти с едно обаждане на: 0745 60820 или 0879 347097, като по телефона ще можете да направите бърза консултация относно хотелите, наличните места и актуални цени и промоции.
За да планирате Вашата незабравима почивка във Вършец се доверете на екипът на ТА Интерлакс!

Сортирай по цена Сортирай по категория Сортирай по азбучен ред
СПА ХОТЕЛ АТА - ВЪРШЕЦ 4
40 лв.
СПА ХОТЕЛ МЕДИКУС - ВЪРШЕЦ 4
40 лв.
ХОТЕЛ СЪНИ ГАРДЪН - ВЪРШЕЦ 3