Хотели ДЕВИН, България

ДЕВИН

ДЕВИН

Град Девин e разположен в широка котловина, всред планинските възвишения на Западните Родопи. Намира се на 700 м надморска височина и има около 6000 жители. Курортът отстои на 45 км северозападно от Смолян, на 90 км южно от Пловдив и 198 км югоизточно от столицата София.
В района са намерени голям брой монети от римско време, от което се съди, че тук е имало селище още през тази епоха. Първоначално то е носило името Диов, а по-късно е преименувано от славяните на Дьовлен. По време на насилственото помохамеданчване е било опожарено, но скоро останалите живи жители го възстановили на сегашното му място.
Днес Девин е курортно селище с великолепна природа, чист планински въздух и множество минерални извори.
Интересни за посетителите на Девин са Историческият музей на града и църквата Свети Йоан Рилски.
На 21 км от Девин се намира архитектурно-етнографският резерват Широка Лъка.
В района са едни от най-красивите части на Родопите - Триградското ждрело и пещерите - Дяволското гърло, Ягодинската, Харамийската и др.
В курортното селище има изградени ресторанти, малки частни хотели и квартири за почиващи.
Възможност за екскурзии до: Чудните мостове; Перперикон; Бачковски манастир; Природна забележителност Слона; Триград; Дяволското гърло.

Не се колебайте да се свържете с нас и нашите агенти с едно обаждане на: 0745 60820 или 0879 347097, като по телефона ще можете да направите бърза консултация относно хотелите, наличните места и актуални цени и промоции.
За да планирате Вашата незабравима почивка в Девин се доверете на екипът на ТА Интерлакс!

Сортирай по цена Сортирай по категория Сортирай по азбучен ред
СПА ХОТЕЛ ОРФЕЙ - ДЕВИН 4
77 лв.
СПА ХОТЕЛ ПЕРСЕНК - ДЕВИН 5
63 лв.
ХОТЕЛ ЕВРИДИКА - ДЕВИН 3