Хотели КАВАРНА, България

КАВАРНА

КАВАРНА

На 20 км от град Шабла се намира град Каварна. Той е основан през V век пр. н. ера, като по тези места идват гръцки изселници, които издигат старата крепост Бизоне. Разрушителни земетресения сринали града и крепостта, а част от скалите били потопени в морето. През 2 век римляните изградили на това място отново селище, което станало важен военен и културен център на областта, наречена Малка Скития. По-късно и византийците използвали построената крепост. През XIV век селището става главен град на полунезависимото добруджанско княжество на болярите Иванко, Балик и Добротица, наричано Карвунска хора.

В експозицията на Градския исторически музей са изложени материали, които показват хилядолетната история на града. Има археологически находки от най-древни времена до Възраждането, както и етнографски материали - облекла, накити, битови тъкани и други експонати.

Сега Каварна е община, средище на богат селскостопански район, в който се развива зеленчукопроизводство, лозарство, овощарство и зърнопроизводство.

Самият гард е разположен на 2 километра от морето, в края на високото Добруджанско плато. Курортната част на града се е обособила край залива, образуван и от малката река, с очарователното име Долината на авлигите. Прорязаните варовикови скали и целият бряг е изключително живописен, особено ако се погледне от вътрешността на морето.

Възможност за екскурзии до: Камен бряг; Нос Калиакра; Тауклиман

Възползвайте се и от големите отстъпки за ранни записвания и резервации за море 2019, които ще намалят цената на Вашата почивка в Каварна до 30% като с това ще си осигурите най-добрите помещения за точно исканите от Вас дати.

Не се колебайте да се свържете с нас и нашите агенти с едно обаждане на: 0745 60820 или 0879 347097, като по телефона ще можете да направите бърза консултация относно хотелите, наличните места и актуални цени и промоции.
За да планирате Вашата незабравима почивка на море в Каварна се доверете на екипът на ТА Интерлакс!

Сортирай по цена Сортирай по категория Сортирай по азбучен ред
THRACIAN CLIFFS GOLF AND BEACH RESORT - КАВАРНА 5
АПАРТХОТЕЛ РОЯЛ БЕЙ - КАВАРНА 4
70 лв.
КОМПЛЕКС КАЛИАКРИЯ - КАВАРНА 4
46 лв.
КОМПЛЕКС РОЯЛ КОУВ - КАВАРНА
98 лв.
РОЯЛ ГРАНД ХОТЕЛ И СПА - КАВАРНА 4
61 лв.