Хотели КАРЛОВО, България

КАРЛОВО

КАРЛОВО

Град Карлово е разположен на около 400 м надморска височина в северната част на Карловската котловина, която е заградена от Стара планина на север, от Същинска Средна гора на югозапад и от Сърнена гора на югоизток. Градът има около 27 000 жители и отстои на 145 км източно от София, на 56 км северно от Пловдив и на 50 км западно от Казанлък.
Карлово е наследник на селища и крепости от различни епохи. В историята най-известен остава средновековният център на областта Копса (Копсис). По-късно селището било преименувано на Сушица.
В края на ХІV век то било покорено от турските завоеватели и в земите около селището те издигнали джамия. Сушица била обявена за административен и стопански център и получила името Карлъова (земя на Карлъ), на името на турския феодал Карлъ бей. През Възраждането процъфтяват занаятите, като най-много се развиват розопроизводство и преработка на розовия цвят. В градчето се раждат много личности, оставили следа в българската история. Карлово е родно място на Апостола на свободата Васил Левски. Запазени са много къщи с възрожденска архитектура: Синята къща; Александровата, дворът на Рада Н. Зоева със стенописите, Белият двор и др. Забележителни са църквата Света Богородица и църквата Св. Никола. Интересни за посетителите са и: къщата - музей Васил Левски, градският Исторически Музей, паметникът на Васил Левски и др.

Атракция е и водопадът Сучурум, намиращ се на около 1 км от Карлово.
На 10 км оттук се намира крепостта Аневско кале, която е от времето на Средновековието.
На 10 км южно от Карлово се намират Карловските минерални бани.
В града има уютни ресторанти, механи, хотели и частни квартири.
Възможности за ексурзии до: Тракийската гробница; Руската църква; Розовата долина; Райското пръскало; Старосел

Не се колебайте да се свържете с нас и нашите агенти с едно обаждане на: 0745 60820 или 0879 347097, като по телефона ще можете да направите бърза консултация относно хотелите, наличните места и актуални цени и промоции.
За да планирате Вашата незабравима почивкa в Карлово се доверете на екипът на ТА Интерлакс!
Сортирай по цена Сортирай по категория Сортирай по азбучен ред
КОМПЛЕКС ЩЕРЕВ - КАРЛОВО
22.5 лв.