Хотели КИТЕН, България

КИТЕН

КИТЕН

Кѝтен е град в Югоизточна България. Той се намира в Община Приморско, област Бургас. С население от 1144 жители това е най-малкият град в България след Мелник, Маджарово и Плиска. Китен е известен курорт на Южното българско Черноморие.

Основните особености на релефа в Китен, които са и от първостепенно значение за туризма, са двата живописни залива - Караагач и Атлиман и плажните ивици. Съществуват и други красиви малки заливи по Странджанското крайбрежие (Созополски, Каваците, Стомопло), но всеки от тях се отличава със свои собствени условия и очарование.

Китен е много красиво кътче за отдих на български и чуждестранни туристи. Градчето разполага с два плажа — Атлиман (на север) и Урдовиза (на юг). Курортът разполага и с малко пристанище, от което може да се наеме кораб за разходка до съседни селища — Приморско, Лозенец, Ахтопол.

В града се намират останките от крепостната стена на старинният град Урдовиза. Те са част от военна морска база, затова достъпът до тях е ограничен. Очаква се отпускане на средства за тяхната реставрация.

Не се колебайте да се свържете с нас и нашите агенти с едно обаждане на: 0745 60820 или 0879 347097, като по телефона ще можете да направите бърза консултация относно хотелите, наличните места и актуални цени и промоции.
За да планирате Вашата незабравима почивка на море в Китен се доверете на екипът на ТА Интерлакс!
Сортирай по цена Сортирай по категория Сортирай по азбучен ред
ВИЛНО СЕЛИЩЕ ЖАСМИН - КИТЕН 3
48 лв.
ПАРК ХОТЕЛ АТЛИМАН БИЙЧ - КИТЕН 2
20 лв.
ХОТЕЛ АРИАНА - КИТЕН 2
30 лв.
ХОТЕЛ ЕЛМАР - КИТЕН 2
35 лв.
ХОТЕЛ ЕНЕРДЖИ - КИТЕН 2
28 лв.
ХОТЕЛ КАМЕНЕЦ - КИТЕН 4
50 лв.
ХОТЕЛ КИТЕН БИЙЧ - КИТЕН 3
54 лв.
ХОТЕЛ МАРИНА КИТЕН - КИТЕН 3
43 лв.
ХОТЕЛ НЕВА - КИТЕН 2
61 лв.
ХОТЕЛ ОНИКС - КИТЕН 3
ХОТЕЛ ПРИНЦЕС РЕЗИДЕНС - КИТЕН 4
27 лв.
ХОТЕЛ РИЛЕНА - КИТЕН 3
26 лв.