Хотели КОТЕЛ, България

КОТЕЛ

КОТЕЛ

Ко̀тел е град, разположен в Източна България. Той е административен център на община Котел, област Сливен. Градът е трети по големина в областта след Сливен и Нова Загора.
В града се намират Пантеон на Георги Стойков Раковски, Музей на котленските възрожденци и Природонаучен музей, които са част от Стоте национални туристически обекта на БТС.
Природонаучният музей е сред най-големите в България. Общинската библиотеката „Петър Матеев“ разполага с богат фонд от книги, където може да се намери разнообразна научна и художествена литература.
Историческият музей в Котел разполага с 3 експозиции в града („Котленски възрожденци“ с Пантеон на Георги Стойков Раковски, ”Котленски възрожденски бит“ – Кьорпеева къща и ”Старокотленски килими и тъкани“ – Галатанско училище) и 5 експозиции в Жеравна и Медвен („История на Жеравна“ – къща „Сава Филаретов“, ”Бит и култура на Жеравна през Възраждането“ – къща „Руси чорбаджи“, ”Йордан Йовков“ – къща „Йордан Йовков“, ”Приложно и изобразително изкуство“ – Художествена галерия „Жеравна“ и ”Захарий Стоянов“ – къща „Захарий Стоянов“ в с. Медвен).
В Котел се намира Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“.

Не се колебайте да се свържете с нас и нашите агенти с едно обаждане на: 0745 60820 или 0879 347097, като по телефона ще можете да направите бърза консултация относно хотелите, наличните места и актуални цени и промоции.
За да планирате Вашата незабравима почивка в Котел се доверете на екипът на ТА Интерлакс!
Сортирай по цена Сортирай по категория Сортирай по азбучен ред
КЪЩА ЗА ГОСТИ ЛЕФТЕРОВА - КОТЕЛ 3
25 лв.
ПАРК ХОТЕЛ ИЗВОРИТЕ - КОТЕЛ 3