Хотели КЪРДЖАЛИ, България

КЪРДЖАЛИ

КЪРДЖАЛИ

Град Кърджали е разположен на двата бряга река Арда, в сърцето на източните Родопи. Градът има около 57 000 жители и отстои на 100 км югоизточно от Пловдив и на 250 км югоизточно от София. Кърджали е административен център и е свързан с редовни автобусни линии с Пловдив, Хасково и Смолян. В града има и ж. п. гара част от железопътната линия Русе - Подкова.
Кърджали е възникнал като селище преди около 6 000 години. Траките са построили тук града Манак, който наподобавал Преслав и Търново. Сегашното му име идва от средата на 17 век от управляващия главатар Кърджали Алла.
През годините градът се развива като център на цветната металургия и цигарените изделия.
Интересни за посетителите са Българската базилика Св. Иван, Художествената галерия и Историческия музей.
Районът около града е прекрасно място за почивка. От двете страни на Кърджали се намират двата големи язовири Студен кладенец и Кърджали, които предлагат добри условия за риболов, почивка и спорт. Невероятно красив е каньона на река Арда след стената на язовир Студен кладенец.
Недалеч се намира природния феномен Кърджалийските пирамиди и средновековната крепост Перперикон.
Възможности за екскурзии до: Перперикон

Не се колебайте да се свържете с нас и нашите агенти с едно обаждане на: 0745 60820 или 0879 347097, като по телефона ще можете да направите бърза консултация относно хотелите, наличните места и актуални цени и промоции.
За да планирате Вашата незабравима почивка на в Кърджали се доверете на екипът на ТА Интерлакс!

Сортирай по цена Сортирай по категория Сортирай по азбучен ред
ХОТЕЛ ТРИФОН ЗАРЕЗАН - КЪРДЖАЛИ 2
28 лв.
ХОТЕЛ УСТРА - КЪРДЖАЛИ 3