Хотели ПАНАГЮРИЩЕ, България

ПАНАГЮРИЩЕ

ПАНАГЮРИЩЕ

Град Панагюрище е разположен в полите на Същинска Средна гора на 523 м надморска височина, по долината на река река Луда Яна. Градчето има около 21 000 жители и отстои на 90 км източно от София, на 42 км северно от Пазарджик и на 32 км южно от Златица.
В околностите му са открити десетки могили, свидетелстващи, че по тези земи са живели тракийски племена. В една от тях през 1949 г. е открито световно известното Панагюрско съкровище. То е от IV - III в. пр. н. е. и се състои от девет съда: четири ритона с форма на животинска глава, три канички с форма на глава на амазонка, една амфора с дръжки във форма на кентаври и една фиала.
През XIII век селището се е наричало Каменоград. По турско време е било привилегировано, но въпреки това е ограбвано и опожарявано няколко пъти. През XVIII век селището достига своя разцвет в следствие на добре развитото говедовъдство в района.
По време на Априлското въстание градът е бил в центъра на всички събития. Въстанието е неуспешно и  Панагюрище е подпалено, а повече от 650 жители - избити.
Днес духът на въстаниците може да се усети в общинския Исторически музей. Интересни за посетителите са още: църквата Успение Богородично, Дудековата къща, Джуновата къща, Тутевата къща, къщата - музей Райна Княгиня и др.
На около 10 км северозападно от града се намира историческата местност Оборище, където на 14 април 1876 година се взeма решение за вдигането на Априлското въстание. Ежегодно на 20 април Панагюрище е център на национални празненства. В града има множество малки хотели, къщи за почиващи и частни квартири.
Възможности за екскурзии до: Копривщица; Розовата долина; Райското пръскало; Старосел

Не се колебайте да се свържете с нас и нашите агенти с едно обаждане на: 0745 60820 или 0879 347097, като по телефона ще можете да направите бърза консултация относно хотелите, наличните места и актуални цени и промоции.
За да планирате Вашата незабравима почивкa в Панагюрище се доверете на екипът на ТА Интерлакс!

Сортирай по цена Сортирай по категория Сортирай по азбучен ред
COURT INN HOTEL - ПАНАГЮРИЩЕ
39 лв.
ПАРК ХОТЕЛ АСАРЕЛ - ПАНАГЮРИЩЕ
39 лв.
СПА ХОТЕЛ КАМЕНГРАД - ПАНАГЮРИЩЕ 4
48 лв.