Хотели ПЛОВДИВ, България

ПЛОВДИВ

ПЛОВДИВ

Пловдив е вторият по големина град в България. Разположен е в западната част на Горнотракийската низина по поречието на река Марица и има около 376 000 души население. Отстои на 140 км от София и на 20 км от Асеновград.
Пловдив е един от най- старите градове в Европа. Съществува като селище вече 8 000 години.
Още през V хилядолетие преди новата ера е съществувал като тракийски град, наречен Евмолпиас. По- късно градът е завладян от Филип Македонски и е наречен в негова чест Филипопол. По време на римското господство градът става известен с името Тримонциум. През VI век по долината на Марица се заселват славяните и го преименуват на Пълдин. През 1364 г. Пловдив попада под владичеството на Османската империя и е наречен с името Филибе. През първата половина на XIX век, по време на Възраждането, градът е в икономически подем.
През 1956 г. Старият град е обявен за архитектурeн резерват.
Етнографският музей е разположен в една от най-големите възрожденски къщи. Сградата има 12 стаи, с резбовани тавани и стенописи. В експозицията на музея са представени много предмети от упражняваните тогава занаяти.
Други интересни туристически обекти в Стария град са: Часовниковата кула, Сахат тепе, Старинната аптека, Античният амфитеатър и др.
Два пъти годишно в Пловдив се организира Международният пловдивски панаир.
Възможност за екскурзии до: Розовата долина; Старосел; Бачковски манастир.

Не се колебайте да се свържете с нас и нашите агенти с едно обаждане на: 0745 60820 или 0879 347097, като по телефона ще можете да направите бърза консултация относно хотелите, наличните места и актуални цени и промоции.
За да планирате Вашата незабравима почивка в Пловдив се доверете на екипът на ТА Интерлакс!

Сортирай по цена Сортирай по категория Сортирай по азбучен ред
ЕКО ХОТЕЛ ЗДРАВЕЦ - ПЛОВДИВ 3
45 лв.
ПАРК И СПА ХОТЕЛ ЕКЗОТИК - ПЛОВДИВ 4
ПАРК И СПА ХОТЕЛ МАРКОВО - ПЛОВДИВ 4
49 лв.
ХОТЕЛ ДАФИ - ПЛОВДИВ 3
54 лв.
ХОТЕЛ КЕНДРОС - ПЛОВДИВ 4
ХОТЕЛ ЛАЙПЦИГ - ПЛОВДИВ 4
56 лв.
ХОТЕЛ РЕЗИДЕНС СИТИ ГАРДЪН - ПЛОВДИВ 5
129 лв.
ХОТЕЛ САНКТ ПЕТЕРБУРГ - ПЛОВДИВ 4
74 лв.
ХОТЕЛ ТРИМОНЦИУМ - ПЛОВДИВ 4
76 лв.