Хотели СОЗОПОЛ, България

СОЗОПОЛ

СОЗОПОЛ

В южния край на Бургаския залив, на 34 км от Бургас, е разположен най-старият ни черноморски град - Созопол. Той е разположен върху живописен скалист полуостров и е един от най-красивите и романтични черноморски курорти.

В 610 г. пр. н. ера, от малоазиатския град Милет идват преселници, които основават тук свой град и го наричат Аполония, на името на бога на красотата - Аполон. В негова чест на брега се издигала 13 - метрова бронзова статуя. Възходът на града дошъл от процъфтяващата търговия с големите центрове на древна Елада - Атина, Коринт, островите Родос, Хиос и Лесбос. Свидетелство за този възход са монетите, които Аполония сече още в края на 6 век пр. н. ера и създава свои колонии. Животът в града течал богат и щастлив, и той станал център на високо развито изкуство, докато не се появили римските легиони. Аполония била превзета и разграбена, а прочутата статуя на Аполон, гордостта на града, била пренесена в Рим, за да покаже триумфа на победителя. Статуята била поставена на хълма Капитолий. След разпадането на Рим, Созопол остава в територията на Византия. През 812 г. хан Крум превзема града и го присъединява към границите на България. След падането под османско владичество, средновековните църковни храмове са разрушени. По-късно жителите успяват да запазят християнския облик на градчето, като изграждат приземни църкви и малки параклиси, някои от които и днес съществуват. Гръмката слава на градчето замира за известен период, за да се възроди в края на 18 и началото на 19 век, когато се строят прочутите созополски къщи, скупчени на полуострова, със солиден каменен приземен етаж и обшити в дърво горни етажи. Уличките между тях са толкова тесни, че еркерите на къщите като че ли се докосват. Тази романтична красота привлича най- много хората на изкуството- художници, поети, писатели, артисти и музиканти.

Днес Созопол е град, съчетаващ древността и съвремието, а архитектурните му ансамбли сполучливо свързват стария и новия  град. Ненагледната му красота и артистична атмосфера привлича многобройни туристи от цяла Европа. Градът разполага с великолепна база за летуване. Множество хотели и частни квартири предоставят уют и комфорт, осигуряващи истинска отмора, а многобройните ресторанти и заведения за бързо хранене, дневни и нощни барове,ще ви заредят със сили и настроение. Плажната ивица е доста обширна и покрита със златист пясък, където можете да ползвате чадъри и шезлонги. За децата има чудесна водна пързалка и други развлечения.

В края на м.август се провежда едно от най-голямите културни събития на България - Празниците на изкуствата "Аполония".

На 6 км от Созопол е ваканционното селище Дюни, а след него по пътя се стига до блатото Аркутино, покрито с водни лилии и ириси. Няколко километра по- на юг се намира река Ропотамо, която е природен резерват. По нея плават туристически корабчета.

Възможности за екскурзии до: Бургас; Несебър; Ропотамо; Силистар

Възползвайте се и от големите отстъпки за ранни записвания и резервации за море 2019, които ще намалят цената на Вашата почивка в Созопол до 30% като с това ще си осигурите най-добрите помещения за точно исканите от Вас дати.

Не се колебайте да се свържете с нас и нашите агенти с едно обаждане на: 0745 60820 или 0879 347097, като по телефона ще можете да направите бърза консултация относно хотелите, наличните места и актуални цени и промоции.
За да планирате Вашата незабравима почивка на море в Созопол се доверете на екипът на ТА Интерлакс!

Сортирай по цена Сортирай по категория Сортирай по азбучен ред
АПАРТАМЕНТЕН ХОТЕЛ МАРТИНЕЗ - СОЗОПОЛ 4
76 лв.
АПАРТАМЕНТИ СОЗОПОЛ ДРИЙМС - СОЗОПОЛ 3
33 лв.
БЕЙ АПАРТМЪНТС - СОЗОПОЛ 3
33 лв.
ВИЛА ОРИНДЖ - СОЗОПОЛ 3
35 лв.
ВИЛНО СЕЛИЩЕ САНТА МАРИНА - СОЗОПОЛ 4
46 лв.
ВЮ АПАРТМЪНТС - СОЗОПОЛ 3
22 лв.
ПЪРЛ АПАРТМЪНТС - СОЗОПОЛ 3
31 лв.
ХОТЕЛ АПОЛИС - СОЗОПОЛ 3
30 лв.
ХОТЕЛ БЛУ ОРИНДЖ - СОЗОПОЛ 4
74 лв.
ХОТЕЛ ГАРДЪН БИЙЧ - СОЗОПОЛ 3
25 лв.
ХОТЕЛ ГРИЙН ХИЛС - СОЗОПОЛ 3
29.5 лв.
ХОТЕЛ КАСА ДЕЛ МАРЕ - СОЗОПОЛ 3
30 лв.
ХОТЕЛ КОРАЛ СОЗОПОЛ - СОЗОПОЛ 3
31 лв.
ХОТЕЛ КРИСТИАНИ - СОЗОПОЛ 3
50 лв.
ХОТЕЛ ЛАГУНА БИЙЧ - СОЗОПОЛ 4
46 лв.
ХОТЕЛ МЕЛИЯ МАР - СОЗОПОЛ 3
26 лв.
ХОТЕЛ РАЙ - СОЗОПОЛ 3
36 лв.
ХОТЕЛ СЕЛЕНА - СОЗОПОЛ 3
35 лв.
ХОТЕЛ СЕЛЕНА БИЙЧ - СОЗОПОЛ 3
50 лв.
ХОТЕЛ СЪНИ - СОЗОПОЛ 3
32 лв.
ХОТЕЛ ФЛАГМАН - СОЗОПОЛ 3
36 лв.
ХОТЕЛ ХАСИЕНДА БИЙЧ - СОЗОПОЛ 4
51 лв.
ХОТЕЛ ХЕРА - СОЗОПОЛ 3
26 лв.