Хотели СТАРА ЗАГОРА, България

СТАРА ЗАГОРА

СТАРА ЗАГОРА

Стара Загора е разположена на средна надморска височина 140 м., в източната част на Горнотракийската низина, край река Бедечка. Градът е с население около 164 000 жители и отстои на 230 км източно от София, 90 км североизточно от Пловдив и на 70 км югозападно от Сливен.
Около VI - V-то хилядолетие пр.н. е., по тези земи траките са основали селището Берое. По римско време то е преименувано на Августа Траяна на името на римския император Траян. Византийците по-късно го нарекли Иринополис, но през 717 г. след присъединяването му към младата българска държава то е преименувано на Боруй. След завземането на града от турците той отново получава ново име - Ески Загра. През XIX век приема българското име Железник, а през 1870 г. официално е наречен Стара Загора.
През Възраждането Стара Загора е важен икономически и търговски център. За съжаление по време на Освободителната война тя е многократно опожарявана от турците и губи една трета от населението си. След Особождението градът е възстановен по план на Австро - Унгарски архитект, който го проектира шахматно.
Днес Стара Загора е известен като градът на липите и е третият по големина промишлен център в България.
В града има множество паркове, като безспорно най-известния е Аязмото. Интересни за посетителите са: античния форум "Августа Траяна", късноантичните подови мозайки от края на IV век, Хаджи-Ангеловата къща, къщата музей "Гео Милев", Хилендарския метох, мемориалния комплекс "Бранителите на Стара Загора", Старият театър, храмовете "Свети Димитър", "Света Богородица", "Света Троица" и др.
На 15 км от Стара Загора се намира балнеологичният курорт Старозагорски минерални бани (Лъджите), където могат да се видят и запазените Римски терми.
В местността Мечи кладенец (Аирбунар) са Халколитните медни рудници.
В района на парка Аязмото се намира най-голямата по площ Зоологическа градина в България.
Възможности за екскурзии до: Тракийска гробнца; Руска църква; Розовата долина

Не се колебайте да се свържете с нас и нашите агенти с едно обаждане на: 0745 60820 или 0879 347097, като по телефона ще можете да направите бърза консултация относно хотелите, наличните места и актуални цени и промоции.
За да планирате Вашата незабравима почивка в Стара Загора се доверете на екипът на ТА Интерлакс!

Сортирай по цена Сортирай по категория Сортирай по азбучен ред
СПА ХОТЕЛ ТЕРМА - СТАРА ЗАГОРА 3
42 лв.