Хотели ХИСАРЯ, България

ХИСАРЯ

ХИСАРЯ

Хисаря е курортен град, разположен в централна България на 365 м надморска височина. Има около 9 000 души население и отстои на 40 км северно от Пловдив и на 165 км източно от София.
оСелището е основано по римско време и е било защитено като крепост. Открити са останки от римски бани и голям амфитеатър. По времето на  турското нашествие селището е било опожарено. През XVII век градът е бил възстановен и наречен Хисаря (Крепост).
Днес Хисаря е балнеологичен курортен център с над 20 термални извора. Температурата на водата е между 24 и 49°С. Водата е леко минерализирана, без мирис и цвят, и се използва за лечение чрез пиене и чрез балнеоложки процедури. Помага главно при проблеми с бъбреците, черния дроб, отделителната система и панкреаса.
Зимата в Хисаря е мека, сняг се задържа рядко, а лятото е умерено горещо. Градът е защитен от Стара планина, спираща студените въздушни маси от север.
Градският исторически музей е интересен за посетителите с експозицията на археологическите материали, проследяващи развитието на селището от древни времена.
Античната римска крепост Августа е един от най-добре запазените паметници в България от този вид. Тя е обявена за археологически резерват.

Възможност за екскурзии до: Тракийската гробница; Руската църква; Розовата долина; Райското пръскало; Старосел.

Не се колебайте да се свържете с нас и нашите агенти с едно обаждане на: 0745 60820 или 0879 347097, като по телефона ще можете да направите бърза консултация относно хотелите, наличните места и актуални цени и промоции.
За да планирате Вашата незабравима почивка в Хисаря се доверете на екипът на ТА Интерлакс!

Сортирай по цена Сортирай по категория Сортирай по азбучен ред
САНА СПА ХОТЕЛ - ХИСАРЯ 4
48 лв.
СПА ХОТЕЛ АУГУСТА - ХИСАРЯ 3
43 лв.
СПА ХОТЕЛ ХИСАР - ХИСАРЯ 4
56 лв.
СПА ХОТЕЛ ЧИНАР - ХИСАРЯ 3
55 лв.
ХОТЕЛ АСТРЕЯ - ХИСАРЯ 4
41 лв.
ХОТЕЛ ГРИЙН ХИСАРЯ - ХИСАРЯ 3
32 лв.
ХОТЕЛ СИ КОМФОРТ - ХИСАРЯ 3
85 лв.