10 неща, които може би не знаете за Ryan Air - част II

10 неща, които може би не знаете за Ryan Air - част II
20.Ноември.2019 г.

Миналата седмица Ви запознахме с някои любопитки факти за Ryan Air (можете да ги прочетете тук). Тази седмица продължаваме като на Вашето внимание представяме поредната порция любопитни факти:
 

  • Ryanair няма нито един инцидент

При летателен опит в продължение на 33 години, най-близкото до инцидент, регистриран от компанията е през 2008 г., когато самолетът е бил принуден да извърши аварийно кацане в Рим след няколко удара на птиците до носа, крилата и двигателите. Смята се, че самолетът е ударил около 90 скорци. При кацане лявото колело се чупи и самолетът се удря в пистата. Машината е повредена тотално, двама души от екипажа и осем пътници са отведени в болница с леки наранявания.
 

  • Самолет на Ryanair излита на всеки 45 секунди

Средно на ден флотилията на авиокомпанията изминава около 382 605 километра (237,739 мили), според авиокомпанията, посещавайки 33 държави с 350 самолета. Проучване на „Телеграф” миналата година установи, че един самолет на Ryanair прави 46 полета на седмица до 19 дестинации, като изминава 28 326 мили.
 

  • Авиокомпанията предлага луксозни частни чартърни полети

Въпреки че е популярна като нискотарифна, авиокомпанията предлага отлична услуга „частен самолет” за до 60 пътници. Със самолет 737, разбира се. Може да се възползвате от услугата на цена от €5 000 (£ 4 417) на час.
 

  • Сервирали са торбички с алкохол

Bullseye Baggies, малка торбичка, съдържаща 25 мл водка, джин или ром, е било на разположение на всички пътници на авиокомпанията навремето. Ryanair дори предлагала продукта на цена „1 за 2”, провокирайки яростта на алкохолни благотворителни организации.
 

  • Ryanair събира всяка година 1.5 милиарда лири от допълнителни такси

Авиокомпанията е известна със своите опционални екстри и не на последно място с новата политика за багажа си. Но обемът на годишните спомагателни приходи е огромен, достигайки 2,3 милиарда долара годишно. Цифрата нарежда на Ryanair на пето място в света по най-много спомагателни приходи. United е на върха със $ 5.7 млрд., следвана от Delta, American и Southwest.

всички новини