5 причини да се влюбите в Тоскана

5 причини да се влюбите в Тоскана
14.Август.2019 г.
Гледали ли сте филма „Под небето на Тоскана“? В него главната героиня, изиграна от прекрасната Даян Лейн, импулсивно си купува вила в италианския регион, надявайки се да промени живота си. И се влюбва в невероятната природа, архитектура и кухня на Тоскана. Никак не е трудно да се поставиш на нейното място – ето 5 причини, заради които всеки от нас би се влюбил в този удивителен район!
 
  1. ПРЕЛЕСТНИТЕ ПЕЙЗАЖИ
Кадифено зелени хълмове, полета със слънчогледи и лозя, които се простират чак до хоризонта, малки китни селца, самотни църкви, тесни пътища, обградени от кипариси, които водят до очарователни средновековни градчета… Тоскана е място, което ще ви зашемети с гледки! Там природните и градските пейзажи се сливат във възможно най-перфектната комбинация.
 
  1. ИСТОРИЯТА, ИЗКУСТВОТО, АРХИТЕКТУРАТА
Именно в Тоскана се е зародил италианският Ренесанс и там можете да откриете многобройни великолепни музеи (като Uffizi във Флоренция, където са изложени шедьоври на Микеланджело, Рафаело, Ботичели). За да се насладите на прекрасна архитектура и исторически забележителности обаче дори не е нужно да посещавате музеи – в Тоскана буквално на всяка крачка ще срещнете църкви, манастири, административни сгради, кули и площади, които са запазили очарованието си през вековете.
 
  1. СИЕНА И ДРУГИТЕ СРЕДНОВЕКОВНИ ГРАДЧЕТА
Ако искате да се почувствате, все едно изведнъж сте открили машина на времето и тя ви е върнала в Средновековието, то трябва да посетите Сиена. Този град е буквално създаден за разходки – коли почти няма, така че спокойно можете да се мотаете по криволичещите улички, да се наслаждавате на перфектно запазените средновековни постройки и накрая да изпиете чаша кафе или вино на Piazza del Campo. Освен Сиена, в Тоскана ще намерите и още много други красиви средновековни градчета, които ще ви покорят с неповторимата си атмосфера.
 
  1. НАКЛОНЕНАТА КУЛА В ПИЗА
Това е една от забележителностите, които всеки трябва да види поне веднъж в живота си. Разбира се, трябва да се заредите с търпение и да не се дразните на многото туристи, които си правят клишираната вече снимка тип „поддържам кулата“. А пък в крайна сметка и вие можете да се щракнете така – клишетата неслучайно стават клишета, нали? При всички случаи кулата ще ви впечатли, защото наистина изглежда така, сякаш всеки миг може да падне.
 
  1. ХРАНАТА И ВИНОТО
Не може без тях! Гениалността на тосканската кухня, която е покорила не едно и две сърца (и стомаси ), се крие в простотата на съставките и рецептите. Без да са супер сложни за приготвяне, ястията са толкова вкусни, че ти се иска да си оближеш пръстите. Препоръчваме ви да опитате домашно приготвена паста със заешко, говеждо на дървени въглища, боб, сварен в глинен съд… и разбира се, прословутата пица – дори да е парче, което да хапнете на крак, а за финал – задължително gelato, уникалния италиански сладолед, който можете да си купите почти на всеки ъгъл. Добавете към всичко това чаша-две тосканско вино и никога няма да искате да си тръгнете от този италиански рай!
 
Вижте нашето предложение, с което можете да посетите Тоскана - ТУК!
всички новини